Bate vântul a PAGUBĂ prin Piaţa Centrală! (FOTO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Bate vântul a PAGUBĂ prin Piaţa Centrală! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Multe dintre tarabele din hala acoperită de legume-fructe a Pieţei Centrale rămân goale în acest zile. Spre exemplu, joi dimineaţă, am numărat mai mult de 60 de tarabe libere în acest sector, în condiţiile în care, în total, Piaţa Centrală are circa 330 de tarabe. Şi chiar dacă în sectorul descoperit al pieţei nu mai aveai loc să arunci un ac, realitatea rămâne aceeaşi: vara nu aduce în piaţă mai mulţi producători care să-şi vândă marfa. Rămân aceiaşi comercianţi. Doar că vara se mută din hala acoperită la tarabele de afară.

De ce nu se ocupă toate spaţiile? Pieţarii s-au plâns de diverse neajunsuri. Ba că e prea mare chiria pentru tarabă, ba că omul nu mai cumpără cine ştie ce, ba că nu mai merită să bage mulţi bani în marfă. De cealaltă parte, Administraţia Pieţelor a precizat, în repetate rânduri, că, de fapt, chiria pe tarabă nu doar că nu s-a majorat, dar a şi scăzut în anii din urmă. Problema ar fi că gălăţeanul îşi permite să cumpere puţine şi, în ultima vreme, merge mai degrabă la supermarket decât la piaţă. Deşi este mai vizibilă în sectorul tarabelor pentru zarzavaturi, lipsa chiriaşilor se simte şi în sectorul spaţiilor comerciale de închiriat, în Halele Vechi. Ieri, am numărat nu mai puţin de 15 astfel de spaţii închise, în lipsa unor mici întreprinzători care să le folosească.

Săptămâna viitoare vom reveni cu amănunte despre ceea ce înseamnă să îţi închiriezi un spaţiu în Piaţa Centrală, cât costă şi cât de profitabile sunt afacerile care se fac în pieţele gălăţene.

CITEŞTE ŞI: Spaţiile comerciale rămân neînchiriate, în Halele Vechi

Citit 6816 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.