Cum recunoaştem BANCNOTELE FALSE de 10 euro. INFORMAŢII de la BNR

Cum recunoaştem BANCNOTELE FALSE de 10 euro. INFORMAŢII de la BNR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banca Naţională a României anunţă lansarea, la nivel european, a unei noi bancnote - cea de 10 euro - şi ne informează asupra modului în care putem deosebi banii adevăraţi de cei falşi. Iată ce ar trebui să ştim.  În cazul bancnotei de 10 euro, hârtia foşneşte şi are o textură fermă. Specialiştii vă sfătuiesc să atingeţi liniile de mici dimensiuni imprimate în relief de-a lungul marginii drepte şi al celei stângi ale bancnotei.

Imaginea principală, literele şi numărul de mari dimensiuni care indică valoarea nominală sunt, de asemenea, mai groase la atingere, informează Banca Naţională. Puteţi, de asemenea, privi bancnota spre o sursă de lumină. Devin, astfel, vizibile: valoarea nominală şi o fereastră. De asemenea, firul de siguranţă devine vizibil sub forma unei benzi de culoare închisă. Dacă aşezaţi bancnota pe o suprafaţă de culoare închisă, părţile de culoare deschisă vor deveni mai întunecate.

Numărul 10 – care indică valoarea bancnotei, este de culoare verde. Dacă înclinaţi bancnota, numărul prezintă un efect luminos, care se deplasează în sus şi în jos. De asemenea, acelaşi numărul 10 îşi schimbă culoarea din verde-smarald în albastru-închis. Tot dacă înclinaţi bancnota, pe banda de culoare argintie va apărea un portret al Europei, o fereastră şi  valoare nominală.

Putem compara cu bancnota de 20 de euro

Parte dintre elementele de siguranţă ale bancnotei de 10 euro s-au păstrat de la emisiile anterioare de bancnote. Spre exemplu, atunci când nu sunteţi singuri de valabilitatea unei bancnote de10 euro şi aveţi la îndemâna una de 20 de euro, le puteţi compara. La bancnota de 20 de euro, tactil, veţi remarca faptul că imaginea principală, literele şi numărul de mari dimensiuni sunt mai groase la atingere. Dacă priviţi bancnota spre lumină, vă apar imagine principală şi valoarea nominală, iar filigranul se vede sub forma unei benzi de culoare închisă. Odată aşezată bancnota pe o suprafaţă închisă la culoare, părţile luminoase se întunecă.

Citit 7863 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.