Investiţie ratată la Suceveni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza orgoliilor locale s-au pierdut 3,2 miliarde de lei

Deşi Consiliul Local Suceveni câştigase o finanţare de 3,2 miliarde de lei vechi pentru amenajarea unui parc, investiţia nu s-a mai realizat, iar fondurile au fost pierdute.

Proiectul, a cărui documentaţie a costat circa 100 de milioane de lei vechi, a fost realizat de fostul primar Ionel Cucu, iar banii necesari lucrărilor urmau să vină din Fondul de Mediu (alocarea bugetară pentru 2007-2008). În acelaşi „lot” de finanţare s-a înscris şi parcul de la Schela (deja inaugurat) şi cel de la Munteni (care va fi gata în această vară).

De ce nu s-a mai făcut parcul de la Suceveni? Din cauza luptei de orgolii dintre fostul primar Ionel Cucu şi actualul primar Neculai Hanţă. Acesta din urmă a refuzat finanţarea deja aprobată, argumentând că proiectul este imposibil de realizat deoarece terenul vizat este necesar pentru alte investiţii de interes local.

Pe de alte parte, fostul primar Cucu îl acuză pe Hanţă că a luat decizia în mod arbitrar, fără a avea aprobarea Consiliului Local, motiv pentru care cere demiterea primarului.

Ce-o ieşi până la urmă din tot acest scandal, Dumnezeu ştie. Cert este că banii s-au pierdut...

Citit 967 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.