MILIOANELE Uniunii Europene, NU şi pentru Galaţi! Nicio INVESTIŢIE pentru Dunărea de Jos

MILIOANELE Uniunii Europene, NU şi pentru Galaţi! Nicio INVESTIŢIE pentru Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Uniunea Europeană va aloca 258,5 milioane de euro pentru dezvoltarea localităţilor de pe cursul Dunării, însă Galaţiul nu se află printre zonele vizate de investiţii


Ziua de vineri 13 a fost una plină de ghinion pentru comunităţile din zona Dunării de Jos. Comisia Europeană a aprobat, ieri, un plan de dezvoltare a zonelor riverane Dunării, prin care urmează să se investească nu mai puţin de 258,5 milioane de euro în dezvoltarea localităţilor de pe cursul fluviului. Din păcate, acest plan nu cuprinde şi regiunea Dunării de Jos din România, dezvoltarea acestei regiuni fiind lăsată la latitudinea autorităţilor locale.
Banii  vor fi alocaţi de Comisia Europeană pentru îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre şi Marea Neagră în zona transfrontalieră, crearea unui nou model de utilizare durabilă a patrimoniului natural şi cultural din zona transfrontalieră, îmbunătăţirea gestionării comune şi protejării siturilor NATURA 2000, sporirea capacităţii de prevenire şi gestionare a riscurilor de dezastre în zona transfrontalieră, integrarea zonei transfrontaliere din punct de vedere al ocupării şi mobilităţii forţei de muncă şi îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare şi a eficienţei instituţiilor publice din zona transfrontalieră.

Corina Creţu, comisarul european pentru politica regională, a declarat: "Locuitorii regiunilor de frontieră din România şi Bulgaria vor beneficia în mod direct de programul pe care l-am adoptat astăzi (vineri - n.r.). Aceste regiuni constituie o zonă a Europei unde buna colaborare şi încercarea de a rezolva problemele comune sunt esenţiale. Zona oferă, de asemenea, oportunităţi considerabile, datorită proximităţii cu fluviul Dunărea şi cu Marea Neagră. Programul şi proiectele aferente vor ajuta comunităţile locale să exploateze oportunităţile menţionate". Comisarul român a mai adăugat: "Anul acesta, sărbătorim 25 de ani de programe UE de cooperare transfrontalieră şi transregională Interreg. Prin urmare, sunt foarte încântată să anunţ lansarea acestui nou program, proiectele noastre de cooperare fiind una dintre dovezile concrete de acţiune UE".

Cele 15 regiuni vizate de programul Interreg V-A România-Bulgaria sunt: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Silistra, Dobrici (Bulgaria), respectiv, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Olt (România).
Bugetul total alocat programului de cooperare este de 258,5 milioane de euro, contribuţia totală a UE (FEDR - Fondul european de dezvoltare regională) fiind de 215,7 milioane de euro. Programul este gestionat de Ministerul român al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Citit 3414 ori Ultima modificare Vineri, 13 Februarie 2015 19:21

19 comentarii

 • postat de gogonel
  Luni, 16 Februarie 2015 17:56
  42.119.50.***
  Demisia!!!!! Se simte careva? S-au suntem condusi doar de nesimtiti?
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN PLATITOR DE IMPOZIT SI DARI
  Luni, 16 Februarie 2015 10:54
  89.136.184.***
  Ar trebui la urmatoarele alegeri,nici sa nu ne uitam,la cei ce promit multe si nu fac nimic.Avem tineri merituosi,care ar putea mult mai bine,sa administreze Galatiul.Mereu am votat oameni naraviti in rele,de parca am fi fost chiori.Cred ca a venit timpul, ca generatia tanara sa preia frâiele, judetelor,municipiilor,si tarii,ca ei vor ramane mai departe,sa locuiasca,sa-si creasca copii,intr-un oras s-au intr-o tara,care arata asa cum arata acum.Noi batranii ar trebui sa ne retragem,sa privim cu mandrie la copii si nepotii nostri,care fac pentru concetatenii lor, ce noi nu am reusit sau n-am vrut.DUMNEZEU sa ne lumineze mintea,si sa binecuvanteze ROMANIA.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Suntem morți avem un port mort pentru că nu avem ce exporta din Moldova noastră, prea săracă.
  Duminică, 15 Februarie 2015 08:53
  178.138.63.***
  M-am uitat pe Wikipedia de ce și pe ce s-a dezvoltat Orașul Galați. a avut două perioade în dezvoltarea, totul fiind în jurul activității portuar. Prima a fost după Cuza și Unire Orașul având o dezvoltare formidabilă prin exportul de grâne și cherestea, dar în principal grâne prin port în Europa Occidentală și în Orient, Africa de Nord, dar nu în configurația de azi a Moldovei ce este divizată, ci cu Basarabia, adică în configurația Moldovei Mari. Comuniștii au observat că prin lipsa exportului de grâne masiv, Basarabia intrând în zona URSS-ului, au creat Combinatul Siderurgic Galați folosind tot portul gălățean, idee de fundament a lui Dej, om al locului. Azi orașul nu are fundament de dezvoltare, ambele surse fiind stopate, una prin Basarabia aflată ''tot acolo'' și Combinatul Siderurgic ce dispare prin lipsă de desfacere, turcii producând mult și ieftin prin a lor combinate siderurgice, având energia ieftină din petrolul din zona lor de N.
  Ca dovadă că azi Republica Moldova-Basarabia este o mare exportatoare de grâne este flota ei de azi de nave maritime de 460 nave ce au un tonaj de transport de 10 ori față de navele din România ce se află azi, naiba știe pe unde, că eu știu că am rămas cu dosul gol.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Andrei
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 19:04
  5.13.250.***
  Dar noi ce am facut pentru noi ca sa ne aparam drepturile ? Ne-am adunat cel putin 3000 de oameni sa demonstram pasnic in fata Prefecturii, in fata Primariei, sau in fata sediilor partidelor care au guvernat sau guverneaza ? Sa le strigam ca nu mai merge asa ? Ca vrem de la ei sa lupte pentru orasul asta ? Ca ne-am saturat de saracie ? Sa ii amenintam ca intram in greva fiscala si refuzam sa ne mai platim impozitele ? Grecii, la spaniolii, cum de pot ? Ultima oara cand s-au adunat organizat 2000-3000 de oameni a fost in anii 90 (marsurile studentilor) cand se cerea pe langa clasicul "Jos Iliescu" blocarea candidaturilor pentru functiile de primar, prefect, sau senatori a fostilor nomenclaturisti. Am fost injurati de marea majoritate a trecatorilor. am primit cartofi si oua in cap in zona BR-urilor. Atunci, cu tristete o spun, a fost momentul cand mare parte din cei ce demonstrau s-au decis apoi sa emigreze si sa-si reinceapa viata de la zero n Canada sau SUA. Astazi din pacate, orasul culege ce s-a semanat dupa revolutie. Multi din fostii studenti de atunci au plecat (unii din ei chiar cu lacrimi in ochi) si au ramas sa conduca cei pe care multimea i-a dorit.
  0
  21
  Raportează
 • postat de DNA
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 18:13
  89.137.139.***
  pai nu ii vedeti ca de luni bune se cearta(P opa cu Stan,doi nemernici) si nu au reusit sa semneze bugetul de venituri si cheltuieli. NU VEDETI CE AU ALES SENILII SI PROSTII ORASULUI DE ANI BUNI DE ZILE. CUM SA FACEM CEVA CU ASTIA CARE AR TREBUI ARESTATI DEMULT. ALATURI DE DAN NICA PENALISTUL DIN PARLAMENTUL EUROPEAN.
  0
  21
  Raportează
 • postat de ion de la raion
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 17:12
  109.103.15.***
  la anul o sa mergem la vot atunci ar trebui sanctionati toti alesii locali si euro parlamentari ,ar trebui schimbati toti pentru caci nu au facut ninic pentru galati
  0
  9
  Raportează
 • postat de Nicolaie
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 17:07
  213.233.93.***
  Este foarte bine sa aflati,ca acest proiect e ceva mai vechi.E foarte complex si are ca scop,dezvoltarea zonei de frontiera romano-bulgara si chiar mai mult.Include amenajarea Dunarii,ca un coridor european de transport.Este foarte importanta creearea unei moderne cai de comunicatie pe apa.Este o varianta navigabila,de legatura cu Marea Neagra. Distanta Cernavoda-Sulina,nu se va putea compensa niciodata cu Cernavoda-Constanta.
  Trebuie privit cu simt de raspundere si realitate,o investitie europeana de un asemenea nivel.
  Chiar si pentru o autostrada,Galatiul si Braila trebuie sa expedieze mai multa plusvaloare. Numai asa,vor putea fi fonduri de investitii care impreuna cu fonduri europene,vor schimba cu adevarat zona. Mai e drum lung pana atunci.Cu propuneri ca, tunel pe sub Dunare,nu cred ca parem seriosi.
  2
  10
  Raportează
 • postat de RUS
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 15:07
  5.13.248.***
  INCREDIBIL!CE NEPASARE!! NU CUMVA CE-I DE LA GUVERN CONSIDERA CA ACEST COLT DE TARA SE AFLA TOT IN US-RUSIA? CE PARERE AU DOMNII PARLAMENTARI SI AUTORITATIILE LOCALE HARASO!!
  1
  16
  Raportează
 • postat de Larry2
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 14:54
  5.13.136.***
  Madam Cretu o fi vazut o harta recenta a Europei? Galatiul nu este regiune de frontiera?!
  Oricum, RUSINE parlamentarilor si alesilor locali pentru tot ce (nu) se intampla in Galati!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Iancu jianul
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 14:32
  5.13.158.***
  Galatiul ca si Romania nu va mai fi niciodata ce a fost! In prezent este un caTun... cenusiu... fara speranta... cu scavi moderni care trebuie intai sa-si castige mai intai dreptul la munca multplatita de 700 de ron.O tara in care stattul face osu mare si FURA APROAPE TOT... iar media redusa la tacere de mafia portocalie ne spala creierele ca cea mondiala!
  Octavian Paler a dat definitia actuala a Romaniei in 5min iar dupa 7 ani de la moartea dansului NU SA SCHIMBAT NIMIC!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 11:24
  86.124.171.***
  Galatiul e oras?!
  5
  10
  Raportează
 • postat de Ivan Mazepa
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 10:58
  92.80.184.***
  Galațiul, un port cu tradiție, unul dintre cele mai importante din Europa în sec. XIX-XX, ras practic de pe harta investițiilor. De ce? Fiindcă autoritățile locale, parlamentarii gălățeni, nu-și susțin orașul, nu fac lobby, nu se implică în atragerea investițiilor. Aceeași gașcă de incompetenți, de fosile, de șpăgari, care ne conduc de 25 de ani și care un îngropat orașul în mizerie și întuneric. Păcat de potențialul extraordinar pe care nu știm, nu vrem, nu putem să-l punem în valoare. Orașul este izolat, sărac, cenușiu, cu rata cea mai mare de depopulare, din cauza acestor oameni de nimic, care își bat joc de trecutul glorios al Galațiului, de cei care au lăsat ceva în urma lor de-a lungul timpului. Un oraș fără viitor..............
  1
  23
  Raportează
 • postat de iorga
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 09:01
  5.13.136.***
  mi separe corect
  5
  5
  Raportează
 • postat de ion
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 08:54
  5.13.253.***
  Bani aruncati pe POMENI ELECTORALE ? 400 de miliarde subventie la TRANSURB !!!
  2
  20
  Raportează
 • postat de Paraschiv
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 08:42
  92.80.159.***
  Niste nenorociti la carma orasului!
  2
  25
  Raportează
 • postat de Ali
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 07:57
  5.13.145.***
  Vai de capul (de minge) lui de primar! Mai prost decat D. Nicolae?
  2
  26
  Raportează
 • postat de doua cuvinte
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 07:57
  5.13.210.***
  Marius Stan!
  2
  9
  Raportează
 • postat de crystal
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 07:34
  95.77.107.***
  niste puturosi cu totii care asteapta o pleasca numita fond european sa le cada mereu in cap. Cheia succesului e investitia locala din fonduri proprii nu proiecte de fezabilitate de pastrat in sertar sau pe facebook si nici fonduri europene la puturosii corupti din politica. Bani s-ar gasi daca nu ii arunca pe fezabilitati de falezogauri ori apaterm.
  Probabil ca strada aia micuta din piata centrala cu piatra de rau care e asa de cand Dej fata mare tot fonduri europene asteapta.
  3
  28
  Raportează
 • postat de river
  Sâmbătă, 14 Februarie 2015 07:02
  5.13.221.***
  Nuuu pot sa cred !!!!! Cum asa??? Pai nu i plecat primarul toata ziua pe la Viena la nu stiu ce intruniri ale oraselor riverane dunarii??? Incredibiiiil !!! Chiar s asa !!!
  2
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.