Cei mai bogaţi investitori în agricultură

Cei mai bogaţi investitori în agricultură
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ioan Niculae (actualmente în detenţie) este cel mai bogat investitor român în agricultură, potrivit revistei Top 300 Capital. Averea lui Niculae este evaluată la 750-800 de milioane de euro, cifră care îl indică pe omul de afaceri ca pe al doilea cel mai bogat român al momentului, după Ion Ţiriac.

Investiţii de aproape trei ori mai mici, dar totuşi foarte consistente, are în agricultură familia Becali. Capital estimează că patronul Stelei şi rudele sale au, în prezent, o avere de circa 270-300 de milioane de euro. Pe locul trei în top se află Ioan Popa, din judeţul Alba, care este patronul Transavia. Averea acestuia a fost estimată de Capital la 165-170 de milioane de euro.

Topul continuă cu: Jabbar Kanani (proprietarul Agricover, a cărui avere este estimată la 115-120 milioane euro), Adrian Porumboiu (vasluian, cu 100-105 milioane euro), Mihai Miron (din judeţul Alba, care investeşte şi în industria farmaceutică şi care are 82-86 milioane euro), familia Erbaşu (cu investiţii în construcţii, hoteluri dar şi agricultură, cu o avere de 78-80 milioane euro), Radu Timiş (patronul Cris Tim, cu 70-75 milioane euro), Horia Culcescu (investitor bucureştean în sere şi ferme legumicole, cu avere de circa 60-65 milioane euro) şi Claudiu Necşulescu (producătorul vinurilor Jidvei, cu circa 53-55 milioane euro).

Pentru judeţul Galaţi nu există o ierarhizare a agricultorilor, în funcţie de avere. Printre cei mai mari investitori în agricultură locală se numără însă Giovanni Glandi (Agrogal SA), Ion Bujor şi Andrei Banaga (Agrocov SRL) şi Gavrilă Tuchiluş (SC Agrimat Matca SRL). Pentru anul trecut, Agrocov a comunicat către Finanţe un profit de peste 1,5 milioane de euro, iar Agrimat a raportat un profit de aproape 170.000 de euro. De asemenea, pe teritoriul judeţului Galaţi îşi desfăşoară activitatea şi alte societăţi mari, ca Avicola Vanbet (în comuna Iveşti).

Citit 4895 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.