Quantum Group, modernizare prin programul Creşterea Competitivităţii Economice

Quantum Group, modernizare prin programul Creşterea Competitivităţii Economice
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Quatum Group finalizează implementarea proiectul „Extinderea şi modernizarea capacităţii de producţie structuri metalice a companiei Quantum Construct SRL". Accesarea acestuia s-a făcut prin intermediul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013. S-a abordat Axa Prioritară 1 - “Un sistem inovativ şi ecoeficient de producţie” şi s-a aplicat pe domeniul de intervenţie D1.1, adică “Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-urilor”. Valoarea totală a proiectului a fost de 9.852.018 lei, din care fonduri nerambursabile de 5.574.893 lei (4.794.408 lei atraşi prin FEDR şi 780.485 lei de la bugetul naţional). Contribuţia beneficiarului a fost de 2.389.240 lei.

Angajându-se să implementeze acest proiect, Quatum Group se angaja, practic, să îşi crească cifra de afaceri, faţă de anul 2010, cu peste 248 la sută, dar şi să creeze 13 noi locuri de muncă pe care să le şi menţină, indicatori care au fost atinşi. Obiectivul specific al proiectului a fost eficientizarea şi modernizarea fluxului productiv şi creşterea capacităţii de producţie prin achiziţia de linii de producţie automatizate şi echipamente performante, cu tehnologii noi. Banii s-au investit, urmărindu-se: creşterea productivităţii ca urmare a îmbunătăţirii fluxurilor de producţie cu noile echipamente, eliminarea timpilor morţi şi reducerea timpilor de execuţie, optimizarea raportului preţ-calitate pentru produsele obţinute, creşterea gamei de produse realizate, creşterea calităţii lucrărilor executate şi adaptarea acestora la standardele cerute, creşterea cotei de piaţa deţinute şi câştigarea de noi segmente de piaţă şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul operativ, ca urmare a automatizării procesului de producţie cu echipamente performante.

Quantum Group a investit, pe durata implementării proiectului, în următoarele echipamente: linie debitare şi găurire europrofile, sistem plasma 3D pentru procesare profile, centru pentru prelucrare debitare table, linie sablare automată, tunel vopsire, echipament sudura automată cu două capete, stivuitor cu gheare laterale, echipament filetat buloane, echipament polizare cu bandă, sistem polizare unghiulară, două seturi rotatoare, un pod rulant bigrindă 10 t/ 15 m, un pod rulant bigrindă 10 t/ 19.5 m şi un sistem de sudură.

Quantum Construct SRL este o companie reprezentativă în domeniul construcţiilor metalice, certificată şi recunoscută oficial, care oferă soluţii complete pentru hale industriale, frigorifice, construcţii agro-zootehnice, structuri metalice pentru orice industrie.

(P)

Citit 5190 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 19:09