Dacă ești ”consumator vulnerabil” ai REDUCERE LA GAZ! Cine se încadrează în această categorie

Dacă ești ”consumator vulnerabil” ai REDUCERE LA GAZ! Cine se încadrează în această categorie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a creat un proiect de lege prin intermediul căruia consumatorii casnici săraci sau cu grave probleme de sănătate ar putea beneficia de reduceri la plata gazelor. Proiectul se află în dezbatere publică, iar ANRE aşteaptă până pe 19 februarie observaţii pe marginea textului propus să devină lege. Mai exact, proiectul de lege al ANRE presupune ca, după liberalizarea totală a pieţei, consumatorii casnici să îşi negocieze singuri, cu furnizorul, tariful la gaze.

Singurii care nu şi-l vor negocia vor fi aşa numiţii “clienţi vulnerabili”, adică oamenii care sunt fie atât de săraci, încât sunt asistaţi de stat, fie bolnavi sau bătrâni, consumatori casnici care au nevoie de alimentare cu gaze. Pentru toţi aceşti clienţii vulnerabili, statul, prin instituţiile sale de asistenţă socială, ar urma să încadreze oamenii în categoria “consumator vulnerabil”. Pentru aceştia, în anumite perioade din an, statul ar urma să asigure compensaţii la plata gazului.

Acest ordin urmează să abroge Ordinul nr. 42/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale la clienţii finali, aflat în vigoare în prezent, unde nu se face referire la consumatorul vulnerabil.

Citit 4451 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.