Plafonul de garanţii a fost suplimentat/ Încă 500 de milioane de lei la Prima Casă 2016

Plafonul de garanţii a fost suplimentat/ Încă 500 de milioane de lei la Prima Casă 2016
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Plafonul de garanţii pentru programul de creditare "Prima Casă" 2016 urmează să fie majorat cu încă 500 de milioane de lei, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice, într-un comunicat de presă. Măsura răspunde solicitărilor potenţialilor beneficiari ai programului şi ţine cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului şi de adoptarea legislaţiei privind darea în plată.

"Ministerul Finanţelor Publice va monitoriza indicatorii pieţei creditelor ipotecare pentru persoane fizice în perioada imediat următoare şi va anunţa în curând strategia pe termen mediu privind derularea programului Prima Casă. La elaborarea acestei strategii se vor avea în vedere factori precum creşterea venitului real disponibil al populaţiei, urmare a măsurilor fiscale şi de majorare a salariilor din ultimii ani, precum şi evoluţia pieţei ipotecare în raport cu cea a programului Prima Casă. Scopul este ca, pe termen mediu, acest program să nu producă distorsiuni asupra pieţei", se arată în comunicatul menţionat. 

Până la data de 1 mai 2016, au fost acordate 13.100 de garanţii în valoare de 1,2 miliarde de lei, faţă de perioada similară a anilor 2015 şi 2014, în care au fost acordate garanţii în valoare de circa 668 milioane de lei şi respectiv 536 milioane de lei.        

Citit 2701 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2016 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.