Fără prime de vacanţă în agricultură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Totalul primelor anulate în structurilor agricole din Galaţi este de circa 48.000 de euro, iar la nivel naţional de circa 2,8 milioane de euro *

Ministerul Agriculturii a anunţat că va tăia primele de vacanţă pentru toţi angajaţii din structurile sale, iar banii respectivi (circa 12 milioane de lei noi în total, adică 2,8 milioane de euro) vor fi folosiţi „pentru susţinerea agriculturii”.

Măsura a provocat reacţii destul de anemice în teritoriu, majoritatea angajaţilor preferând tactica „taci şi înghite”. În niciuna dintre instituţiile gălăţene subordonate Ministerului Agriculturii (sunt vreo 12, care au în total aproximativ 200 de angajaţi) nu s-au înregistrat, cel puţin deocamdată, contestaţii la adresa deciziei, însă nu este exclus ca acestea să apară. Mai ales că este evident că se încalcă prevederile contractului colectiv de muncă.

Pentru moment nu este deloc clar ce se va întâmpla cu persoanele care şi-au luat deja concediul şi au încasat prima de vacanţă (a cărei mărime este cuprinsă între 800 şi 2.500 de lei). Vor aduce banii înapoi sau nu?!

Prin aplicarea acestei decizii, la nivelul judeţului Galaţi s-ar putea strânge aproximativ 200.000 de lei noi, adică în jurul a 48.000 de euro.

Citit 723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.