Noi reglementări la plata gazelor

Noi reglementări la plata gazelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clienţii casnici ai furnizorilor de gaze naturale vor putea plăti facturile, fără majorări de întârziere, în termen de 30 de zile de la emitere, nu de 15 zile, ca în prezent, în urma modificărilor operate la contractul-cadru în domeniu de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Scopul modificărilor este de a veni în sprijinul consumatorilor în relaţia lor cu furnizorii, înlăturând posibilele abuzuri, informează ANRE.

Astfel, termenul de întrerupere a prestării serviciului de furnizare reglementată, în caz de neplată a facturii, a fost extins la a 46-a zi de la emiterea facturii, de la a 26-a zi în prezent.

Altă modificare se referă la termenul de reziliere a contractului în caz de neplată a facturii, stabilit la 180 de zile de la emiterea facturii, faţă de 65 zile potrivit actualelor prevederi.

Noile prevederi includ un preaviz de 15 zile în cazul întreruperii prestării serviciului de furnizare reglementată şi, respectiv, în cazul rezilierii contractului, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei de plată.

Pentru viitor, ANRE analizează şi posibilitatea introducerii unei plăţi de tip abonament lunar, cu regularizare anuală, după modelul practicat în unele ţări occidentale.

Citit 801 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.