Eveniment major pentru MEDIUL DE AFACERI | Ediţie locală ”Invest in Romania”, organizată de patronate şi CJ Galaţi

Eveniment major pentru MEDIUL DE AFACERI | Ediţie locală ”Invest in Romania”, organizată de patronate şi CJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentanţii unor mari companii, ai mediului financiar-bancar şi ai unor grupuri de investiţii, dar şi reprezentanţi ai mediului diplomatic şi ai autorităţilor publice vor fi prezenţi, în luna martie, la Galaţi, în cadrul unui important eveniment dedicat mediului de afaceri, organizat în parteneriat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi şi Ministerul Afacerilor, Comerţului şi Antreprenoriatului (MACA).

„Este, poate, vorba de cea mai mare şi mai importantă acţiune dedicată mediului de afaceri gălăţean după 1989, respectiv o ediţie gălăţeană a Conferinţei „Invest in Romania”, un program de promovare a oportunităţilor de investiţii la nivel regional şi de stimulare a parteneriatelor de afaceri, inclusiv la nivel transnaţional. Este o acţiune menită să evidenţieze Galaţiul pe harta economică a României, cu toate beneficiile care decurg de aici pentru comunitatea locală”, ne-a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, care este şi prim-vicepreşedinte la nivel naţional al CNIPMMR.

Ediţia gălăţeană a „Invest in Romania” va cuprinde workshopuri tematice dedicate investiţiilor şi mediului de afaceri regional, prezentarea unor proiecte de afaceri, facilităţi dedicate companiilor, posibilităţi de finanţare, modalităţi de colaborare etc.

Lucrurile par a intra deja în linie dreaptă, un proiect de hotărâre privind aprobarea parteneriatului între CJ Galaţi, CNIPMMR şi MACA fiind pe ordinea de zi a şedinţei consiliului judeţean de astăzi, 25 ianuarie. Potrivit proiectului iniţiat de preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, pentru organizarea conferinţei se propune alocarea din partea autorităţilor judeţene a sumei de 35.000 lei. Conform proiectului, ediţia gălăţeană a „Invest in Romania” ar urma să fie organizată, pe 16 martie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”. Conform documentului, CJ Galaţi mizează pe „promovarea proiectelor prioritare stabilite la nivel judeţean şi regional, în domeniile considerate strategice pentru investiţii şi ocuparea forţei de muncă”. De asemenea, este vizată „consolidarea parteneriatului public-privat şi promovarea rolului IMM-urilor în dezvoltarea în dezvoltarea investiţiilor”.

Citit 3272 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.