BANI ca să îţi dai pământul în lucru. Proiectele, până pe 15 mai

BANI ca să îţi dai pământul în lucru. Proiectele, până pe 15 mai
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fermierii cu suprafeţe mici de pământ în lucru au liber la depunere de proiecte pe submăsura 6.5. numită „Schema pentru micii fermieri”, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Se pot atrage fonduri, prin intermediul acestei măsuri, pentru „comasarea terenurilor şi consolidarea exploataţiilor agricole”.

Mai exact, până la 1.500 de euro pe an ar putea obţine „micii fermieri care au aplicat cel puțin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I, implementată prin APIA, și care doresc să cedeze exploatația agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani, prin contract de vânzare - cumpărare sau prin act de donație”.

Suma acordată anual reprezintă 120 la sută din suma pe care a încasat-o micul fermier, în anul precedent, în cadrul schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (de unde putea încasa maxim 1.250 de euro, sumă echivalentă mai multor tipuri de subvenţii la care avea dreptul).

Proiecte se pot depune până cel mai târziu pe 15 mai, la ora 16,00.

Atenţie, însă. Acest sprijin nu se aseamănă rentei viagere. Banii se acordă anual, de la data încheierii contractului şi până în 2020, inclusiv.

Citit 2217 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.