15 august - Ziua hidroamelioratorului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre cei care, pe 15 august, au avut motiv de bucurie s-au numărat şi lucrătorii din domeniul hidroameliorărilor şi al îmbunătăţirilor funciare, fiind ziua în care se sărbătoreşte această meserie.

După cum ne scrie ing. Mihai Stroliă, inspector ANIF – Sucursala Teritorială Moldova Sud Galaţi, îmbunătăţirile funciare sunt o veritabilă artă ce a stat la baza construirii civilizaţiei prin asigurarea unui scut protector dezvoltării economice, pentru agricultură în special:

„Hidroamelioratorii sunt doctorii şi sanitarii pământului, sunt şi cei ce i-au convins pe oameni de beneficiile sistemelor de irigaţii, dar şi cei ce au explicat lumii că pădurile nu pot fi defrişate după bunul plac al fiecăruia sau că apele nu pot fi transformate în lăzi de gunoi. Şi, nu în ultimul rând, ei sunt cei ce au schimbat ordinea naturală, prin lucrări specifice, atunci când bunurile şi vieţile oamenilor erau ameninţate”. 

Desigur, domeniul hidroameliorărilor şi îmbunătăţirilor funciare este un front de lucru în care întotdeauna mai este ceva de făcut, de perfecţionat, cu eforturi deloc puţine. Din acest motiv, ne alăturăm şi noi urărilor pe care ing.Mihai Stroilă le aduce colegilor săi, urări de sănătate, bucurie şi succese profesionale. Şi fie ca lucrările de hidroamelioraţii şi îmbunătăţiri funciare să fie cât mai trainice, în folosul întregii comunităţi.

Citit 742 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.