Sprijin financiar în agricultură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Destinaţie: zootehnia, achiziţionarea materialului săditor şi neutralizarea deşeurilor *

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) a început repartizarea, la nivel naţional, a sumei de 72 milioane lei, fonduri de la bugetul de stat, pentru acordarea sprijinului financiar destinat sectorului zootehnic şi vegetal, precum şi pentru neutralizarea deşeurilor.

Astfel, suma de 62,4 milioane lei reprezintă fondurile destinate susţinerii sectorului zootehnic şi este aferentă solicitărilor depuse de către beneficiari în luna iunie. Acest sprijin financiar a putut fi solicitat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor de origine animală, precum şi pentru susţinerea măsurilor pentru producerea şi comercializarea produselor apicole.

De asemenea, din suma totală, 5,9 milioane lei au fost destinate efectuării plăţilor către producătorii agricoli care au solicitat sprijin financiar pentru achiziţionarea de material săditor. Acest sprijin se referă la operatorii economici (persoane fizice sau persoane juridice) care fie comercializează, fie utilizează sămânţă şi material săditor, în vederea multiplicării şi/sau pentru producţia de consum.

Restul de 3,5 milioane lei este reprezentat de sprijinul financiar pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animală.

Citit 619 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.