Afacere inedită în Galaţi: legume şi fructe livrate la uşă

Afacere inedită în Galaţi: legume şi fructe livrate la uşă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Sebastian are 43 de ani şi este economist. A lucrat la bancă, dar a renunţat în urmă cu vreun an, în momentul în care a hotărât să îşi investească tot timpul într-o afacere de care, până atunci, se ocupase doar în concediu. Dacă îl întrebi astăzi cu se ocupă, ţi-ar putea spune că e producător de legume şi fructe. Diferenţa dintre Sebastian şi toţi ceilalţi producători este că el le livrează clienţilor marfa la uşă. Sistemul e simplu: intri pe pagina de Facebook, vezi ce are în stoc, după care suni şi comanzi. A doua zi, legumele şi/sau fructele îţi sunt livrate la uşă.

Principalii clienţii, îşi spunea la început întreprinzătorul, vor fi gălăţenii ocupaţi, care nu mai prind piaţa deschisă atunci când ies de la serviciu. Dar asta era înainte ca Sebastian  să descopere dimensiunea socială a afacerii pe care o dezvoltă.

 “Am livrat către bătrâni care ne-au spus că nu mai mâncaseră un pepene de doi ani, nu din cauză că n-ar fi avut bani să şi-l cumpere, ci din cauză că nu avea cine să li-I care de la piaţă până acasă. Ne-au contactat oameni din străinătate, care ne-au spus că ne fac virament, numai să mergem şi la părinţii şi bunicii lor, pentru că sunt bătrâni şi nu pot ieşi la piaţă după toate verdeţurile de care au nevoie. Sunt lucruri care pe noi ne-au impresionat. Una e să satisfaci nevoia unui om care nu are timp să meargă la piaţă şi ajunge, fără să vrea, dependent de supermarket. E un lucru bun, este satisfacerea  nevoilor unor oameni. Dar parcă şi mai mult te mulţumeşte, uneori, o livrare către un om care chiar depinde de tine, atunci când vrea să mânânce nişte legume sau nişte fructe”, spune Sebastian.

La momentul de faţă, familia livrează ceea ce produce.

“Aveam, de mai mulţi ani, o plantaţie de căpşuni de două hectare, în Bădălan. E una dintre cele mai mari din judeţ. Mai avem o mică livadă la Târgu Bujor. Şi nişte vie. Plus o gospodărie la Băleni, unde am ridicat şi un solar în care producem legume. Nu producem mult. Nu cumpărăm ca să avem ce livra. Culturile le avem de mai multă vreme, dar nu puteam livra decât în concedii, către angajaţii diverselor instituţii”, spune Sebastian.

Producătorul se gândeşte că, dacă şi-ar face socotelile, cel mai probabil ar ieşi pe minus, în acest moment. “Sunt mulţumit, momentan. Ceea ce vreau este ca oamenii să afle de posibilitatea de a le fi livrată marfa la uşă. Vreau ca acest sistem să crească, în oraş. Sigur, dacă ar fi să facem un calcul la sânge, la momentul ăsta aş ieşi pe minus. Dar, repet, nu asta contează acum", conchide întreprinzătorul gălăţean.  

Citit 17330 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.