Minima moralia

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Știrea conform căreia doi secretari de stat din Ministerul Educației și-au luat concediu de odihnă chiar la începutul anului școlar pentru a participa în campania electorală în care sunt direct implicați, ridică unele probleme de minimă moralitate.

Evident că un asemenea gest este de preferat modului în care un viceprimar gălățean în funcție înțelege să reintre în competiția electorală fără demisie, deși a fost votat de alegători în urmă cu patru ani pe listele altei formațiuni politice. Mai mult, poate gestul celor doi secretari de stat ar fi fost de salutat în condiții normale, atunci când anul școlar nu începea în plină pandemie. Astăzi e limpede că lucrurile nu stau deloc așa.

Gestul celor doi are conotații cât se poate de tranșante: campania electorală este mai importantă decât buna gestionare a debutului noului an școlar. Ce mai contează că elevii, chiar și cei mai micuți trebuie să stea în sălile de curs cu măști timp de patru-cinci ore? Mai are relevanță faptul că, în ciuda eforturilor de a se monta dispensere cu dezinfectant și de a se asigura distanțarea copiilor, există încă destule unități de învățământ care au început școala în pandemie cu toaletele tot în fundul curții? Se pare că nu. Unde mai pui că gestul ”împricinaților” vine în contrast chiar cu ce își doresc alegătorii cărora se presupune că le cer voturile pe 27 septembrie: sisteme de educație și sanitare performante. Sau poate chiar astea sunt prioritățile pe care tocmai le propun acum în campanie...cu rezolvare către finele mandatului viitor.

Nu este nicicum rolul jurnalistului să dea verdicte, dar atenție ce îți dorești că s-ar putea îndeplini. Mai ales că, potrivit unui banc destul de cunoscut, alegerea unui mare politician de a deveni locatar al Infernului, după ce acesta îi este prezentat într-o realitate virtuală a devenit virală. Decis să petreacă acolo viața de apoi, omul nostru descinde într-o lume post-apocaliptică, mai apropiată de ceea ce te aștepți să existe efectiv într-un asemenea loc. Contrariat în legătură cu ceea ce văzuse anterior, este lămurit imediat de ”amfitrionul” Tartarului: ”Campania electorală s-a încheiat. În fapt, a avut loc și votul...”

Citit 1265 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 00:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.