DIXON

DIXON
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

"I used to play five years in Bulgaria" a fost fraza-cheie cu care, în anul 2016, Dixon și-a început viața în Galați, la Phoenix. Așa își prezenta pe scurt cariera de fost baschetbalist, mutat într-o altă țară străină pentru a profesa ca antrenor în sportul pe care l-a iubit cu destoinicie. După ce am făcut cunoștință în dimineața unei zile de vară de acum șapte ani, am dat tot de el, în aceeași seară, întâmplător, în zona IFR, rătăcit, cerând indicații pentru a ajunge în Doja. Un zâmbet larg cât o îmbrățișare m-a întâmpinat când m-a recunoscut și mi-a spus: "Marianchko (numele meu adaptat cumva în limba sârbă), from now on you will be my friend" (de acum îmi vei fi prieten n.a.). Și am conlucrat de minune timp de un an și jumătate, până când m-am retras pentru moment din colaborarea cu baschetul. I-am împrumutat până și apelativul Marianchko pentru un alt prieten, pe care tot așa îl numesc și astăzi.

Dixon era ca un coleg de bancă din liceu, care știa să te facă să râzi sau să te binedispună din orice, indiferent cât de greu îți era pe moment. Când a ajuns la Galați, în 2016, conducea o mașină în care aveai dubii că poate să încapă, invers proporțională cu dimensiunile lui. El, peste 2 metri înălțime și suplu ca și cum încă mai era sportiv de performanță, iar mașina, o buburuză pe roţi. Ne-am plimbat într-o dimineață cu Dixon-mobilul, așa cum și-a botezat mașina, în goana după dosarul de permis de ședere, cu geamurile lăsate jos, cu muzica dată la maximum. Era piesa lui Tom Jones - „Delilah“, pe care o cânta cu voce tare și pe care a tot repetat-o până când a început și introvertitul din mine s-o cânte din toți rărunchii.

Dalibor Darko Destanovic, pe numele său complet, sau Dixon - cum era cunoscut de toată lumea - a fost de o unicitate aparte și nu poate fi asemănat cu nimeni dintre toți oamenii pe care îi cunosc. A iubit viața și a iubit să trăiască intens fiecare clipă de care a avut parte. A fost prea prietenos cu toată lumea, singurul reproș pe care i-l puteai aduce într-o societate în care o astfel de calitate e transformată în defect.

Îmi e teamă să închei textul, pentru că simt că e ca și cum se încheie totul despre un om drag, cum ne-a fost Dixon nouă, tuturor celor care l-am cunoscut. Așa că prefer să fredonez în continuare versurile de care ne aminteam mereu împreună când ne revedeam, ca și cum nimic din cumplitul fapt din 4 aprilie, de la Focșani, nu s-a întâmplat niciodată...

My, my, my, Delilah

Why, why, why, Delilah...

Citește și:

A murit fulgerător unul dintre antrenorii Academiei de baschet Phoenix Galați

Îndrăgitul antrenor Dixon a plecat dintre noi

Dalibor Destanovic: N-aș da Galațiul pentru niciun oraș din lume

Citit 3912 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 00:10

3 comentarii

  • postat de La inimă articolul, adio Dixon.
    Joi, 06 Aprilie 2023 23:10
    109.166.128.***
    Frumos articol și la inimă, din inimă scris.......Dumnezeu să-l ierte pe Dixon, da, este o dramă, o picătură de lacrimă în memoria lui Dixon, merită cu prisosință.
    0
    0
  • postat de Cetitor
    Joi, 06 Aprilie 2023 17:35
    86.124.201.***
    Moartea "din cauze naturale" a din ce în ce mai multor sportivi este tristă. Vinovată în parte(moral) este și presa locală care a fost plătită sa susțină eforturile "oamenilor de știință " de a vaccina cât mai multe persoane pentru a avea drepturi de participare la antrenamente sau competiții sport
    0
    0
  • postat de Cornel
    Joi, 06 Aprilie 2023 05:47
    86.124.201.***
    Bravo pentru acest articol, pacat ca nu s a putut face mai mult pentru a l salva!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.