Inteligenţii oraşului, învinşi de o groapă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că noua conducere a oraşului beneficiază încă de perioada de graţie de jumătate de an nu criticăm. Ne mulţumim, deocamdată, cu câteva ironii.

În sfârşit au schimbat prioritatea la intersecţia Falezei cu Prelungirea Traian. Le-a luat ceva vreme să se dumirească de ce se fac în fiecare zi la oră de vârf cozi de maşini înspre Palatul Navigaţiei. Şi îmi place teribil că bucata de stradă în care a fost Falezogaura a fost închisă pentru o bună perioadă de timp cu acele ghivece uriaşe de flori. E un alt fel de a spune "nu ştim ce să mai facem, ne predăm în faţa naturii, habar nu avem cum să rezolvăm problema tasării terenului în zonă". După vreo trei, patru ani în care bucata de Faleză mai mult a fost decopertată decât deschisă circulaţiei, autorităţile par să se fi resemnat. 1-0 pentru natură, cel puţin în primul set, după abandonul inteligenţilor. Nu mă pricep, nu am soluţii tehnice, dar sunt convins că din banii care s-au îngropat în lucrările de pe Faleză s-ar fi putut uşor construi un pod peste groapa care, din câte înţeleg, se cască indiferent de materialele cu care s-ar încerca o astupare.

De fapt, nici nu ştiu de ce mă mai lamentez cu privire la Faleză, câtă vreme puţini mai au ieşire către acest bulevard. De exemplu, cei din Micro 19 au ieşirile blocate şi sunt nevoiţi să încarce strada Brăilei, iar ceilalţi locuitori ai oraşului oricum nu au ce căuta prin zonă dacă drumul lor nu duce în Port.

Pe de altă parte, am fi nedrepţi dacă nu am nota realizările de până acum ale administraţiei Stan. Strada Bălcescu arată boboc după lupte seculare. De fapt, lucrările au început în timpul fostei conduceri a oraşului, iar lui Stan i se poate "imputa" cel mult vopsirea bordurilor în alb şi roşu. Arată bine, e drept, şi poate că supăraţi ar putea fi doar oţelarii, care ar putea reproşa o apropiere de echipa Dinamo. Însă nu e târziu să mai tragă cineva şi o dungă albastră, ca să arătăm că suntem alături de echipa locală.

Dar ştiţi care este dovada supremă că Stan e bun manager? E simplu. De când a plecat de la Oţelul, echipa a ajuns pe loc retrogradabil, după ce actualul primar o dusese în Liga Campionilor. Nasol e că, data viitoare când Oţelul va termina campionatul pe primul loc, în oraş se va sărbători promovarea. Nici nu ştii cum e mai bine. Cu echipă performantă care să se bată cu Manchester United pe arene de închiriat, sau cu o echipă de ligă secundă care să joace pe un stadion nou-nouţ, în derbiurile cu Brăila şi Damila Măciuca? Există şi variante intermediare. Cu Manchester pe un stadion mişto la Galaţi şi, varianta ultimă, care, din păcate, pare cea mai probabilă: cu Brăila pe stadionul Oţelul.

Am plecat de la găuri în asfalt şi am ajuns la fotbal. Totul pentru simple ironii la adresa administraţiei. Deocamdată nu criticăm. Suntem în lunile de miere.

Citit 1756 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 23:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.