Desigur că suntem nişte idioţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Desigur că reluarea furnizării de apă rece către asociaţiile datornice nu are nicio legătură cu campania electorală pentru europarlamentare sau cu aceea pentru Parlament în Colegiul 9, unde desigur că absolut întâmplător sunt cele mai multe asociaţii datornice. Desigur că reluarea furnizării de apă rece nu are nicio legătură cu venire domnului Victor Viorel Ponta la Galaţi. Desigur că ăştia chiar ne cred idioţi şi se aşteaptă să punem botul că măsura nu e una populistă, ci determinată de nişte creşteri de încasări.

Consider că apa nu trebuie oprită bun-platnicilor, indiferent dacă sunt captivi sau nu într-o asociaţie, de fapt într-un sistem pe care nimeni cu funcţie de decizie nu se străduieşte să-l schimbe. Dar, pe de altă parte, dacă şefii Apă Canal susţin că măsurile restrictive dau rezultate, de ce naiba se opresc? De ce nu merg până la capăt, ca să încaseze tot? Prostii, vrăjeli de doi lei... Cum spuneam, desigur că ne cred idioţi.

Desigur că majorările succesive de preţ la apă şi canalizare din ultimii ani nu au nicio legătură cu profitul nesimţit pe care îl face Apă Canal. Desigur că trebuie să mulgi cât poţi un sistem care îţi oferă afacerea perfectă, în care nimeni nu te concurează, în care singura competiţie este cu tine însuţi: cât poţi să îţi tragi mai mult astăzi decât ieri.

Desigur că e normal ca oamenii care fac profit la o societate care are asigurat monopolul trebuie răsplătiţi regeşte. Mi se pare normal să ne premiem valorile, să nu cumva să le lăsăm dracu' să ne scape din mâini. Nici nu ştiu ce ne-am face dacă, din cauza constrângerilor financiare, un director atât de bun precum Gelu Stan ar alege să plece în străinătate, să facă menaj pe la vreo familie de italieni. Desigur că aceşti oameni valoroşi trebuie răsplătiţi nu doar în bani, ci şi în funcţii eterne, pentru ei şi pentru acoliţii lor şi acoliţii acoliţilor lor, în vecii vecilor amin.

Desigur că trăim într-o societate absolut normală, în care nici bine nu se încheie scandalul legat de apa rece, că se stârneşte scandaşlul legat de apa caldă. Probabil că, strânşi cu uşa, administratorii de la asociaţiile de proprietari au plătit mai întâi facturile la Apă Canal, iar cele la Apaterm s-au mai adunat. Desigur că Apaterm şi Electrocentrale au sesizat că prăjiturile se direcţionează greşit şi au sărit să mai prindă şi ei o bucată de blat şi puţină frişcă.

Desigur că e absolut normal ca Primăria şi Consiliul Local să mai scoată nişte bani din buzunarul nostru ca să mai acopere nişte găuri ale Apaterm. Ăştia pur şi simplu te aduc în situaţia de a nu mai şti ce e bine şi ce e rău. Dacă lasă o societate în faliment, bagă bani de la buget, adică de la noi. Dacă e pe profit, vrea mai mulţi bani, dar de la cetăţeni, şi majorează tarifele. Curat balamuc.

Desigur că tot ceea ce se întâmplă e absolut normal.

Citit 1425 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.