E cam nasol, dom’ doctor...

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este tare îngrijorător ceea ce se întâmplă, de vreo doi ani încoace, la Consiliul Judeţului Galaţi. Nu trebuie să fii mare expert în administraţie pentru a realiza că preşedintele Bacalbaşa a dus instituţia într-o zonă a capriciului personal, iar interesul public este deseori aruncat la coşul de gunoi, cu o nonşalanţă vecină cu inconştienţa.

CJ a dus-o prost şi sub mandatul lui Eugen Chebac,  însă sub bagheta doctorului Bacalbaşa lucrurile au luat-o complet razna. Uitaţi-vă, spre exemplu, în ce hal sunt drumurile judeţului. Gropi, cratere, prăpăd. Nu mai e mult până vor apărea primele sentinţe în care CJ Galaţi va fi obligat de judecători să plătească daune pentru accidentele rutiere provocate de starea proastă a carosabilului. Trist este că despăgubirile le vom plăti, de fapt, tot noi, fraierii de contribuabili, în vreme ce d-l Bacalbaşa îşi va continua nestingherit numărul de clovn, în stilul ştirilor de la ora 5,00.

Sincer vorbind, CJ a alunecat în zona circului. Un circ ambulant, de bâlci, în care afirmaţiile pline de mojicie ale preşedintelui încep să se îndesească. Vă amintesc replica dată de onorabilul şef al judeţului doamnei profesor Tania Bogdan: „Lăsaţi doamnă, că nu vă lăsăm neterminată”. Vă amintesc şi replica dată consilierului Ion Ştefan: „Nu vă bag pumnul în gură, pentru că ar însemna să-mi spurc mâna”. Vă amintesc şi falsul naţionalism (în fapt, o furie antisemită cu accente groteşti) exprimat deseori de acelaşi domn Bacalbaşa.

În acelaşi timp, în aparatul CJ a fost instaurată o teroare cumplită, ce seamănă cu epurările bolşevice din anii ’50. Funcţionarii sunt chemaţi la cabinetul unu, sunt acuzaţi de comploturi imaginare, sunt umiliţi, sunt ameninţaţi cu procuratura. Incomozii sunt forţaţi să demisioneze, iar pe posturile lor sunt angajaţi, în condiţii suspecte, apropiaţi de-ai d-lui preşedinte. În jurul lui Bacalbaşa roiesc nişte consilieri personali care ard gazul pe bani publici. Spre exemplu, şi-acum sunt curios dacă doamnele Grigore şi Vintilă (da, sunt angajate la CJ!) au fost pontate „prezent”, deşi au mers, în timpul programului de lucru, la mai multe proteste private contra eutanasierii maidanezilor.

Însă cel mai grav este că nu se mişcă nimic pentru dezvoltarea judeţului. CJ Galaţi a ajuns o instituţie în comă, în care se simt tot mai frecvent turbulenţe cu parfum de ilegalitate. Mă crucesc şi acum de ideea absurdă de a construi un muzeu al pescuitului în Pădurea Gârboavele, unde nu-i strop de apă.  Mă ia cu fiori când mă gândesc că domnul preşedinte a aprobat plombarea şoselelor asfaltate din judeţ, dar în lista de plată apar şi drumuri pe care n-a existat asfalt în veci, deci nu era nimic de plombat. Am o strângere de inimă când observ că la spitale se fac achiziţii de medicamente prin încredinţarea directă a contractelor, sparte în bucăţi, pentru a ocoli pragul de licitaţie. Nu mai pun la socoteală şantajul practicat de d-l doctor în ceea ce priveşte "Viaţa liberă". Pentru că am refuzat să-i fim cântăreţi de curte şi am criticat proasta activitate a instituţiei pe care o conduce, a dat dispoziţie ca toate convocatoarele de şedinţe ale CJ să nu mai fie transmise spre publicare la "Viaţa liberă".

Mai devreme sau mai târziu, cineva va da socoteală în faţa oamenilor legii pentru toate ilegalităţile de la CJ. E doar o chestiune de timp până când dosarele vor ieşi la lumină. Trist este că, între timp, judeţul se duce de râpă…

Citit 2780 ori Ultima modificare Joi, 17 Iulie 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.