E cam nasol, dom’ doctor...

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este tare îngrijorător ceea ce se întâmplă, de vreo doi ani încoace, la Consiliul Judeţului Galaţi. Nu trebuie să fii mare expert în administraţie pentru a realiza că preşedintele Bacalbaşa a dus instituţia într-o zonă a capriciului personal, iar interesul public este deseori aruncat la coşul de gunoi, cu o nonşalanţă vecină cu inconştienţa.
CJ a dus-o prost şi sub mandatul lui Eugen Chebac,  însă sub bagheta doctorului Bacalbaşa lucrurile au luat-o complet razna. Uitaţi-vă, spre exemplu, în ce hal sunt drumurile judeţului. Gropi, cratere, prăpăd. Nu mai e mult până vor apărea primele sentinţe în care CJ Galaţi va fi obligat de judecători să plătească daune pentru accidentele rutiere provocate de starea proastă a carosabilului. Trist este că despăgubirile le vom plăti, de fapt, tot noi, fraierii de contribuabili, în vreme ce d-l Bacalbaşa îşi va continua nestingherit numărul de clovn, în stilul ştirilor de la ora 5,00.
Sincer vorbind, CJ a alunecat în zona circului. Un circ ambulant, de bâlci, în care afirmaţiile pline de mojicie ale preşedintelui încep să se îndesească. Vă amintesc replica dată de onorabilul şef al judeţului doamnei profesor Tania Bogdan: „Lăsaţi doamnă, că nu vă lăsăm neterminată”. Vă amintesc şi replica dată consilierului Ion Ştefan: „Nu vă bag pumnul în gură, pentru că ar însemna să-mi spurc mâna”. Vă amintesc şi falsul naţionalism (în fapt, o furie antisemită cu accente groteşti) exprimat deseori de acelaşi domn Bacalbaşa.
În acelaşi timp, în aparatul CJ a fost instaurată o teroare cumplită, ce seamănă cu epurările bolşevice din anii ’50. Funcţionarii sunt chemaţi la cabinetul unu, sunt acuzaţi de comploturi imaginare, sunt umiliţi, sunt ameninţaţi cu procuratura. Incomozii sunt forţaţi să demisioneze, iar pe posturile lor sunt angajaţi, în condiţii suspecte, apropiaţi de-ai d-lui preşedinte. În jurul lui Bacalbaşa roiesc nişte consilieri personali care ard gazul pe bani publici. Spre exemplu, şi-acum sunt curios dacă doamnele Grigore şi Vintilă (da, sunt angajate la CJ!) au fost pontate „prezent”, deşi au mers, în timpul programului de lucru, la mai multe proteste private contra eutanasierii maidanezilor.
Însă cel mai grav este că nu se mişcă nimic pentru dezvoltarea judeţului. CJ Galaţi a ajuns o instituţie în comă, în care se simt tot mai frecvent turbulenţe cu parfum de ilegalitate. Mă crucesc şi acum de ideea absurdă de a construi un muzeu al pescuitului în Pădurea Gârboavele, unde nu-i strop de apă.  Mă ia cu fiori când mă gândesc că domnul preşedinte a aprobat plombarea şoselelor asfaltate din judeţ, dar în lista de plată apar şi drumuri pe care n-a existat asfalt în veci, deci nu era nimic de plombat. Am o strângere de inimă când observ că la spitale se fac achiziţii de medicamente prin încredinţarea directă a contractelor, sparte în bucăţi, pentru a ocoli pragul de licitaţie. Nu mai pun la socoteală şantajul practicat de d-l doctor în ceea ce priveşte "Viaţa liberă". Pentru că am refuzat să-i fim cântăreţi de curte şi am criticat proasta activitate a instituţiei pe care o conduce, a dat dispoziţie ca toate convocatoarele de şedinţe ale CJ să nu mai fie transmise spre publicare la "Viaţa liberă".
Mai devreme sau mai târziu, cineva va da socoteală în faţa oamenilor legii pentru toate ilegalităţile de la CJ. E doar o chestiune de timp până când dosarele vor ieşi la lumină. Trist este că, între timp, judeţul se duce de râpă…

Citit 2577 ori Ultima modificare Joi, 17 Iulie 2014 18:07

13 comentarii

 • postat de Alicante
  Sâmbătă, 02 August 2014 08:09
  79.116.109.***
  Este război de transee între Nicolae Bacalbaşa şi angajaţii CJG, marcat de porniri discreţionare şi antidemocratice ale preşedintelui. Presedintele conduce aceasta institutie, acum in secolul XXI, ca in evul mediu timpuriu. PSD, partidul care la pus in functie nu se sesizeaza, nu-i pasa. Principalii vinovati sunt Nica si Nichita.
  0
  7
  Raportează
 • postat de costele......
  Vineri, 18 Iulie 2014 21:41
  5.13.133.***
  costele, iar scrii numai ce vrei tu ca sa duci iapa la apa. ce serviciu urit ai. tot timpul sa fii sluga atenta la ordinele patronului si partidului. nu era mai usor cind proslaveai usl-ul? ATUNCI MACAR CRITICAI DOAR PDL-UL SI PE PRESEDINTE. acum te-ai sufocat si nu mai stii nici tu cum sa o mai dai. costele, da urita sarcina mai ai.......
  11
  2
  Raportează
 • postat de vasilep
  Vineri, 18 Iulie 2014 17:13
  78.96.40.***
  aceasta corcitura dintre o romanca si un brancardier tigan de la spitalul de contagioase deoarece tatal de pe acte avea azospermie a ajuns sa terorizeze de peste 15 ani un FOST SPITAL DE RENUME spitalul ''Judetean Galati'' si un judet unde s-au nascut si au trait atatia oameni de cultura si oameni politici.dragi galateni avem ceea ce meritam,sa nu ne mai plangem.
  3
  8
  Raportează
 • postat de buruiana
  Vineri, 18 Iulie 2014 15:14
  213.233.84.***
  Na ca sia bagat dracu coada. Angajat de Navadaru sa fie supus, docil si sa execute la comanda ca un catelus tot ce i se spune, Chiric, un subinginer fara studii sau experinta de specialitate, a inceput sa faca singur jocuri prin judet, sa aranjeze el lucrari, sa promita la constructori facilirati, la primari le recomanda sa il evite pe navadaru , pt ca ala nu e in stare si ca el e potent sa rezolve orice , la oricine...contra cost..desigur !
  2
  7
  Raportează
 • postat de un galatean
  Vineri, 18 Iulie 2014 14:36
  83.70.226.***
  Democratia nu functioneaza, fiindca dupa preluarea functiilor cheie de catre alesi, NU mai exista sistem care sa traga la raspundere pe acesti falsi politicieni, sistem care sa verifice periodic ceea ce s-a facut din ce s-a promis, si modul cum se respecta si implementeaza legea. (De exemplu, unde in domeniul public, ar fi de gasit o statistica cu bugetul pe 2014 alocat eutanasierii cainilor maidanezi si ce s-a realizat in primele 6luni, cu respectarea legii eutanasierii?)
  Apoi, TRANSPARENTA inseamna ca inainte de a-si re-depune candidatura, un primar, consilier etc sa organizeze o adunare cetateneasca si sa-si prezinte si compare realizarile, cu ceea ce a promis sa faca, apoi sa ceara un nou vot. Asa se face peste tot si in afara, unde lucrurile merg cat de cat.
  Apoi, democratia este si participarea cetateanului. Iar comunismul pare ca ne-a lecuit pe toti de a vrea sa auzim de participare cetateneasca, ne intereseaza numai propria familie si.. curatenia pana la usa apt-ului, Doamne fereste sa luam o hartie de pe jos daca e in fata blocului! E drept ca anii de dupa revolutie, au descurajat alegatorii care au fost considerati niste doritori de galeti, mici, ulei/faina etc. fara discernamant in cui dau votul, care acum refuza sa traiasca cu consecintele pe termen lung ale votului lor.
  Insa e clar ca avem un catch22: sistemul democratic are nevoie de cetateni, insa cetatenii (pe buna dreptate!) refuza sa participe..cine o sa rupa primul cercul asta vicios?Fiindca fara participare nu e democratie..
  0
  8
  Raportează
 • postat de cristina lupascu
  Vineri, 18 Iulie 2014 14:20
  213.233.84.***
  In numele dreptatii si pt a aplica legea, bacalbasa turuie la toate tv ca este un justitiar, real , echipa de aurbacalbasa-hamza au facut praf vreo 300 miliarde pastrate de chebac pentru cofinantari, a dat bani la bisericile ortodoxe care canta in struna, a refuzat sa dea si la alte culte, a facut angajari ilegale de oameni atehnici pe posturi tehnice, salariati sub orice critica ca si igiena ( navadaru), a dat in bot la un salariat nesupus, .....padocuri...dosare penale la salariati...in numele dreptatii a trucat licitatii castigate de vega....chiar am devenit stat comunist in care legea o face bacalbasa???????
  1
  12
  Raportează
 • postat de Spider-Man
  Vineri, 18 Iulie 2014 14:01
  109.102.55.***
  Oare va auzi cineva aceste ganduri? Va intelege sau va pricepe cineva cu adevarat ce se intampla in CJ Galati? Se va sesiza vreo institutie competenta din Galati sa ancheteze ceea ce se intampla in CJ?
  Va rog domnilor care vreti sa verificati sa dati un test minim de cunostinte in privinta utilizarii computerului domnului Navodaru sa vedeti in ce conjunctura a fost angajat. Poate sa va raspunda la aceasta intrebare si dl Coca, de la personal!
  Ia verificati si daca doamnele numite mai sus de domnul autor merg pe la serviciu?
  Ia mai verificati si cum si-a retras singur in instanta dl Spider-Man raportul de audit prin care a facut praf 12 miliarde de lei?
  Ia mai verificati domnilor de la ANI, DNA, Politie, Parchet cum s-a furat fierul vechi de la Gradina Zoo, cum s-a construit ilegal padocul acela, cum stau hoardele de caini maidanezi in Gradina Publica, cum infraneaza si chiar face disparute dl Spider-Man dosarele care-l incrimineaza, cum a facut acel abuz si a anulat lansarea de carte a autorului editorialului de astazi?
  Puteti verifica toate acestea si multe altele?
  Pun ramasag ca NU! Nu se va intampla nimic!
  Asa ca dragi galateni fie va resemnati pentru votul prost ce l-ati dat fie plecati la lupta pentru REFERENDUMUL de DEMITERE a bolsevicului!!!
  2
  13
  Raportează
 • postat de viorel
  Vineri, 18 Iulie 2014 13:42
  89.35.19.***
  Felicitari autorului pentru responsabilitatea constanta. In sfarsit publicatia nr 1 (ca audienta) din judet se manifesta pertinent. Ani si ani intregi si multi a pactizat constient cu impostura si incompetenta, in stanga si-n dreapta. In sfarsit lucrurile se spun acum transant. In opinia mea cred ca este tarziu. Principala maladie a fost individualismul feroce al caracterului nostru. Nu avem un spirit al colectivitatii locale. Acum vom culege furtuna.
  2
  16
  Raportează
 • postat de gillet
  Vineri, 18 Iulie 2014 13:03
  94.176.183.***
  Rusul asta care se screme sa gangureasca ceva in romana , cum a ajuns presedintele C J ? Lasand votul , nu se stia ca acest analfabet a terorizat si o parte din medicii Spitalului Judetean ? Trebuie sa cascam ochii cand votam , de nu beli-m p....
  1
  7
  Raportează
 • postat de cir
  Vineri, 18 Iulie 2014 11:44
  83.103.186.***
  Pentru tovarasul sitizen:
  Votul democratic nu justifica ilegalitati, indiferent de scorul obtinut in alegeri. In general votul nu justifica grosolania unui presedinte, incompetenta unui prim-ministru si nici traficul de influenta al parlamentarilor. Votul democratic implica RASPUNDEREA alesului in fata celor care l-au ales. Daca se intampla altfel, e clar ca undeva democratia nu functioneaza.

  Pentru galatean socialist:
  La conducere trebui un manager provenind din mediul privat adevarat (nu firme capusa). L-as putea indica pe dl Petre Nicolae (director European Drinks, apoi administrator CBS). Un asemenea manager ar face treaba adevarata, nu ar sta la discutie cu lenesii si hotii, i-ar trimite direct la puscarie
  1
  10
  Raportează
 • postat de sitizan
  Vineri, 18 Iulie 2014 10:20
  109.99.225.***
  deci...dl.dr.bacalbasa a ajuns Presedinte al Consiliului Judetean in urma unui proces electoral democratic, prin vot direct, universal si secret... Galateni care l-ati votat in functie, nu mai cereti altora sa va repare votul eronat. Asumati-va reuzultatul gandirii emotionale (ca bacalbasa=psd), plangeti in batista si la urmatoarea extragere verificati0va neuronii mai bine.
  2
  11
  Raportează
 • postat de galatean socialist
  Vineri, 18 Iulie 2014 08:52
  5.13.204.***
  dlor psd. puneti un inginer cu pricepere si devotament sa conduca acest judet!!
  dl balccabasa sa se duca la pensie ! nu are nici o treaba cu administratia unui judet!
  dati dovada ca va intereseaza si de judetul galati!! nu numai de interesele de partid si personale!
  in caz contrar aveti mari probleme la alegerile prezedentiale!!!
  6
  12
  Raportează
 • postat de marian
  Vineri, 18 Iulie 2014 07:36
  92.82.246.***
  Felicitari, domnule Crangan!

  Domnilor din PSD, salvati judetul Galati cat inca se mai poate!
  Salvati CJ-ul din mainile dictatorului!
  Nu uitati ca in toamna urmeaza alegerile prezidentiale, la care populatia va iesi sa voteze in numar mult mai mare decat la cele europarlamentare. Si stiti foarte bine ca rezultatul acestor alegeri va avea o miza pe termen lung.
  Asa ca, FACETI CEVA, cat inca nu este prea tarziu!
  Nu v-ati saturat inca de toata rusinea cu care ati fost improscati? Nu realizati ca presedintele CJ, propulsat de voi la candidatura, este emblema voastra?
  Daca el se tine si cu dintii de scaun, refuzand cu inversunare sa-si depuna demisia de onoare, CERETI-I-O VOI! Obligati-l sa o faca. Doar asa veti demonstra ca va deziceti de toate actiunile si metodele lui!
  In caz contrar, inseamna ca sunteti cu totii la fel. Si, mai mult, inseamna ca voi il incurajati si ca poate chiar ii cereti sa se comporte astfel.
  3
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.