Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Scenariul roșu a fost desființat prin comasare cu scenariul galben, după ce ministerele Educației și Sănătății au decis ca toți elevii de ani terminali să vină fizic la școală cu efective întregi, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai spus că după vacanța de Paște vor reveni toți elevii fizic la cursuri în toate cele 1.731 de localități care sunt în scenariul verde.

„În localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie, toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal și copiii din grădiniță vor putea merg la școală. În scenariul doi, cu rata de infectare până la trei la mie, vor putea merge la școală toți copiii din grădinițe, toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli cu și fără personalitate juridică, școli speciale. Deci, practic, în scenariul doi, atunci când rata de infectare este mai mult de 1 la mie, nu vor putea merge la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a a X-a și a XI-a. În data de 5 mai se întorc, după scenariile deja anunțate 1 și 2, toți elevii cu excepția claselor terminale. Clasele terminale nu au avut structura anului școlar modificată și atunci se vor întoarce în data de 10 mai", a spus ministrul Cîmpeanu.

Citit 2658 ori Ultima modificare Vineri, 30 Aprilie 2021 02:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro