Sindicaliștii îl dau în judecată pe Funeriu: ”Nu a respectat Codul fiscal”

Sindicaliștii îl dau în judecată pe Funeriu:  ”Nu a respectat Codul fiscal”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu luna octombrie, în toate școlile se va folosi  același soft de salarizare, care nu mai prevede reținerea cotizației de sindicat și  a ratelor la CAR, care se opreau  profesorilor până acum pe statul de plată.

”Ministrul Funeriu este cel  care a decis acest lucru, imaginându-și că  se poate orice, inclusiv că poate încălca Codul fiscal. În Legea 62/2011 cu privire la dialogul social, se preciează clar că valoarea cotizației este deductibilă lunar din baza de impozitare. Angajații din învățământ sunt frustrați astfel de un drept, întrucât cotizația se scădea din baza de impozitare, atunci când era oprită pe statul de plată. Ca și cum nu era suficient că ni s-au redus veniturile, Funeriu lovește din nou în profesori în loc să-i susțină”, spune liderul  gălățean al FEN,  Constantin Ciosu.

Acesta susține că  deși li s-a promis că greșeala va fi  remediată, la teleconferința de joi, Cosmin Nedelcu, secretar MECTS  a transmis inspectoilor generali să nu oprească sumele din cotizație. ”Considerăm că este un abuz în serviciu. Ca urmare vom  face plângere penală împotriva celor vinovați de acest lucru”, concluzionează  Ciosu.

Citit 4880 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.