"De când s-a pus centrală la liceu, plătim în trei luni cât dădeam înainte într-o lună”

"De când s-a pus centrală la liceu, plătim  în trei luni cât dădeam  înainte într-o lună”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre puținele unități de învățământ în  care elevii n-au suferit de frig se numără și  Liceul  cu  Program Sportiv. Directorul instituției, profesorul Florin Păunescu se simte foarte mândru  de faptul că, în urmă cu  un an, a reușit să instaleze o centrală proprie pe gaz. Deși se cunosc beneficiile unei asemenea investiții, autoritățile locale nu se grăbesc să adopte această soluție.

”Din 2005 mă chinui să pun această  centrală”

Florin Păunescu a devenit director la Sportiv, prin concurs în anul  2004. Imediat ce s-a instalat și-a dorit căldură pentru elevii și profesorii liceului: ”Era frig. Elevii mei stăteau în frig în sala de sport, afară la antrenament, în clase și în internat, în timp ce conducta de gaze trece prin curtea noastră. Cu  toate acestea nu a fost ușor. Am depus cerere în 2005 și  am  reușit  să realizăm investiția abia anul  trecut,  după  cinci ani. Probabil nu am fi reușit,  dacă nu  aș fi  fost insistent. Când m-au  dat afară pe ușă, am intrat pe geam și  tot așa.  Nu m-a ajutat nici faptul că, deși  am fost curtat, n-am vrut să mă înscriu în niciun partid, pentru că toată viața am preferat politica sportului”, spune fostul fotbalist de la Universitatea Craiova și de la CSU Galați.

”Dacă puneam  centrală prin 95, făceam o școală din nou” 

Pe lângă confortul termic pe care îl au  acum elevii peste tot în liceu, centrala pe gaz ajută instituția să facă economii serioase: ”Cheltuim în trei luni, pentru căldură,  cât dădeam într-o singură lună, pe vremea  când eram  racordați la APATERM. Am făcut un calcul împreună cu un prieten de-al meu inginer. Dacă am fi pus centrală din 1995, s-ar fi obținut  o  economie care n-ar fi permis ridicarea unei școli noi sau reabilitarea întregului liceu, cu cantină, sală de sport  și internat”, e de părere Florin Păunescu. Acesta susține că a depus tot din 2005 un studiu de fezabilitate pentru  reabilitarea instituției care a expirat fără să fi primit fondurile. ”Nu renunț. La anul  voi depune un alt  studiu, trebuie să rezolv  și această problemă”, speră  managerul de la Sportiv.

Citit 4838 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.