Interviuri cu candidaţii la funcţia de rector (IV) Iulian Bârsan: „Voi face reformă transparentă”

Interviuri cu candidaţii la funcţia de rector (IV) Iulian Bârsan: „Voi face reformă transparentă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încheiem astăzi seria de interviuri cu candidaţii la funcţia de rector al Universităţii „Dunărea de Jos” cu profesorul Iulian Bârsan


 

- De ce credeţi că ar trebui să vă voteze studenţii şi cadrele didactice din Universitatea „Dunărea de Jos”?
- Pentru seriozitate, pentru că vreau şi pot să fac reformă în universitate. Pentru că îmi pasă! Trebuie să avem în vedere că, după ierarhizarea programelor de studii, în categoria celor de tip A avem doar şapte. Dar nu acest număr ar fi problema. Dacă la nivel naţional programele de tip A şi B reprezintă un procent de aproximativ 80 la sută din studenţii bugetaţi, la nivelul universităţii noastre aceste programe reprezintă doar 50 la sută din studenţii bugetaţi. Luat separat, programul de tip A înseamnă, la nivel naţional, 52 la sută din studenţii bugetaţi, iar la nivelul universităţii noastre reprezintă undeva mai puţin de 25 la sută. Ceea ce va atrage o scădere a finanţării. În noua viziune a finanţării, grantul de categoria A este mult mai mare decât cele din categoriile B şi C. Asta în condiţiile în care cheltuielile cu profesorii sunt cam aceleaşi. Veniturile trebuie să fie mai mari pentru a putea face şi dezvoltarea.

- Sunteţi susţinut în special de facultăţile tehnice...
- Nu. Eu sunt susţinut şi din zona umanistă, şi din cea medicală şi economică. La elaborarea planului de management au lucrat mai mulţi colegi, au fost colectate date în ultimele două, trei luni şi au fost prelucrate de o echipă, din care fac parte persoane şi din alte zone decât cea tehnică. Am susţinere şi din partea studenţilor. Din partea tuturor.

- Spuneţi că vă susţin şi studenţii.
- Da, am consultat şi studenţii, nu numai Liga. I-am întrebat ce aşteaptă de la viitorul ciclu universitar, de la noua conducere. Răspunsurile lor se regăsesc în planul managerial.

- Să înţeleg că planul managerial este rodul unor discuţii avute cu studenţi, cu cadre didactice şi a fost elaborat de o echipă întreagă.
- Da, am vorbit inclusiv cu angajaţi care nu reprezintă partea didactică. Iar pentru a putea fi urmărit mai atent programul, am trecut şi o serie de obiective, care sunt uşor cuantificabile. Cei din universitate vor putea vedea ce s-a îndeplinit, ce nu s-a îndeplinit. Dar eu sper să se îndeplinească toate.

- Cunoaşteţi, bănuiesc, acele temeri ale unor persoane din universitate care consideră că, dacă veţi fi ales rector, veţi susţine cu precădere învăţământul tehnic. Sunt justificate aceste temeri?
- Astea sunt perdele de fum lansate în campanie. Nu se pune problema închiderii unor facultăţi sau a unor programe de studii.

- Nici măcar a celor care sunt în ultimele categorii valorice?
- Conform legii, unele s-ar putea să nu mai fie finanţate. Dar pot funcţiona în continuare cu anii II, III şi IV, iar la anul I să avem doar învăţământ cu taxă. Oricum, reevaluarea programelor se va face anul acesta în mai, iunie, iar noi sperăm să le ridicăm mai sus.

- Dar, având în vedere că finanţarea pentru programele de top va fi mai mare decât cea pentru programele din categoriile inferioare, nu se vor crea decalaje şi mai mari?
- Aşa ar putea părea la prima vedere. Se urmăreşte concentrarea banilor acolo unde există performanţă. Dar o parte din banii de acolo vor fi folosiţi şi pentru dezvoltarea celorlalte programe din cadrul aceluiaşi domeniu. Va trebui însă să găsim fonduri din sursele proprii ale universităţii pentru a susţine programele din categoriile inferioare. Iar acestea, după ce vor avansa, vor întoarce nişte bani, cu care să ajutăm alte programe.

- E ca o investiţie...
- Da, ca o investiţie. Eu propun o politică realistă. Mai mult decât atât, vrem să facem totul la modul cel mai transparent. Dacă a primit cineva mai mulţi bani, să se ştie.

- Dintre candidaţii la funcţia de rector sunteţi singurul angajat politic. E un avantaj sau un dezavantaj?
- Am fost angajat politic, nu mai sunt. Am fost deputat, iar acesta e un avantaj, pentru că am lucrat în comisia de învăţământ şi am cunoscut o mulţime de persoane, care au avut, încă mai au şi sigur vor mai avea legătură cu învăţământul, se regăsesc în administraţia centrală, mă refer la Ministerul Educaţiei. Eu am colaborat bine cu tot spectrul politic.

- Spuneţi-mi dacă aveţi în vedere măsuri pentru schimbarea în bine a relaţiei profesor - student.
- Desigur. Este una dintre cele mai importante preocupări ale echipei mele având în vedere că performanţa profesorilor este evaluată prin prisma rezultatelor studentilor. Ei sunt ambasadorii învăţământului superior galăţean în ţară şi în lume. Totul se va face împreună cu ei.

- Să facem un exerciţiu de imaginaţie. Suntem în 2016, după patru ani în care rector a fost profesorul Iulian Bârsan. Cum arată Universitatea „Dunărea de Jos”?
- Va fi o universitate modernă, apreciată naţional şi internaţional, conectată la viaţa cetăţii, ai cărei absolvenţi să spună cu mândrie unde au absolvit, iar cadrele didactice să îşi facă meseria cu plăcere .

- Vă opuneţi cumva actualei conduceri?
- E o altă manieră de a face management.

- Dar dumneavoastră nu aţi făcut parte din actuala conducere? Nu aţi fost prorector?
- Primul document semnat ca prorector a fost la un an şi jumătate de la învestire. Lucrul acesta poate răspunde întrebării dumneavoastră...

- Şi atunci, dacă nu aveaţi putere de decizie, de ce nu v-aţi dat demisia?
- Am rămas acolo pentru Facultatea Transfrontalieră de la Cahul. De asta m-am ocupat eu şi cred că m-am ocupat foarte bine. Oricum, unii colegi ştiu că am avut mereu demisia în sertar.

- Daţi-le electorilor măcar un motiv pentru care ar trebui să fiţi votat.
- Garantez dezvoltarea universităţii în următorii patru ani, nu doar a ingineriei. Universitatea trebuie să fie ca o catedrală. O unitate în diversitate prin iubire şi înţelegere.

CITEȘTE ȘI

 

Mirela Praisler: „Credibilitate, disponibilitate şi experienţă”
Lucian Georgescu: „Sunt o persoană pragmatică”

Nicolae Ioana: „Fără dezbinare!”

Citit 9510 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2012 00:18

66 comentarii

 • postat de Puiu
  Miercuri, 01 Februarie 2012 12:43
  Eu nu inteleg de ce toata lumea este impotriva dlui barsan care este o persoana pozitiva si nu il vede nimeni pe georgescu care a anuntat deja ca vrea sa uneasca 3 fcultati ca sa o puna pe prietena lui doamna Iticiescu decan peste cea mai mare facultate. Astea de ce nu le vedeti domnilor care il criticati pe barsan! Stiti ca proiectele pe fonduri structurale nu au absolut nici o pondere la clasificari si promavari? Stiti cati bani au castigat georgescu si iticescu in ultimii ani pe spatele doctoranzilor si al conducatorilor care nu au primit nici un ban. Vorbiti de clientela portocalie dar de clientela lui georgescu de ce nu spune nimeni nimic
  2
  1
  Raportează
 • postat de Gelu
  Joi, 26 Ianuarie 2012 20:16
  Adevarul este ca toti isi urmaresc interesul propriu in primul rand dar gasca portocalie este cea mai rea cea mai flamanda si cea mai incompetenta. De ce ar trebui sa-i votam pe astia ..mai bun e oricare altul
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mircea
  Joi, 26 Ianuarie 2012 19:32
  Repet intrebarile pe care portocalii le se fac ca le ignora
  1. Este avantajos in momentul de fata sa alegem o echipa unicolora in locul uneia multicolore sau apolitice
  2. Este echipa dlui Barsan competenta din punct de vedere managerial si stiintific, eu inclin sa cred ca nu este si am destule argumente pe care daca vrei le putem discuta
  3. Este domnul Barsan o persoana reprezentativa ca interfata pentru universitate, eu iar inclin sa cred ca o persoana si o echipa manageriala cu o cultura tehnica si lingvistica ne-ar fi mult mai utila
  4. A fost modalitatea domnului alexe de a protesta antrenand universitatea in acest vartej care ne bulverseaza pe toti corecta si morala..eu cred ca raspunsul este evident ca a fost si incorecta si imorala fiindca el personal a votat toate regulamentele si noul senat a candidat si cand a pierdut a inceput sa improaste cu noroi
  0
  2
  Raportează
 • postat de Opinie pentru Matei
  Miercuri, 25 Ianuarie 2012 13:32
  Matei, nu exista nici un joc murdar in care sa fim atrasi, exista o indignare a noastra celor care scriem aici (si cred ca sunt mai multi care gandesc ca noi, dar nu indraznesc sa scrie) cand vedem ca, candidatul prin care PDL incearca sa preia fraiele UDJG (cu toata echipa lui de sustinatori apropiati) folosesc mijloace murdare ca: INTIMIDARE! Da, cu acest lucru incearca PDListii, sa ne sperie, sunt la putere si pot face orice! Da, ei stiu sa foloseasca foarte bine metode psihologice de manipulare, nu noi cei care scriem aici din preocupare pentru viitorul nostru si a copiilor nostri.
  Reforma transparenta, aceasta este deviza Dlui Barsan? Daca doreati transparenta veneati in fata cu o echipa care sa nu prea aiba legaturi cu PDL, pe cand dumneavoastra sunteti inconjurat numai de oameni ai PDL. Domnule, nu puteti totusi sa ne prostiti chiar asa.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Jos Barsan
  Marți, 24 Ianuarie 2012 21:37
  Besinosul asta a fost informator al securitatii. Uitati-va la fata lui. Duceti-va la sedinte sa vedeti ce fel sta pe scaun , sta asa cu o scarba si mai are un pic si se scarpina si in fund..
  0
  2
  Raportează
 • postat de Matei
  Luni, 23 Ianuarie 2012 00:36
  Profesorii sunt destul de inteligenti pentru a vedea ca sunt atrasi intr-un joc murdar. Se incurajeaza astfel escaladarea dezordinii si a haosului. Toti cei patru profesori sunt profesionisti adevarati, au relatii de colaborare deosebite si fiecare dintre ei merita sa fie apreciat. Fiecare a avut curajul sa-si asume riscul acesta De ce nu au facut-o si cei care comenteaza? Sunt colegi, se respecta, au format o echipa si vor mai forma. Este jenant sa-i supuneti oprobiului public. Ce doriti sa demonstrati? Astfel de metode psihologice de manipulare sunt deja cunoscute. Lasati profesorii sa-si rezolve problemele lor acolo, la ei in scoala.Ati generat o balacareala ieftina, pentru a compromite orice institutie. Cine e interesat sa faca lucrul acesta? Interventia adminisrtatorilor se vede clar tendentioasa. "Dezbina si stapaneste!", Suna cunoscut, nu?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Brtc
  Duminică, 22 Ianuarie 2012 16:33
  ODA „CUDALBEANULUI” PCR-ist.

  Din spuma marii s-a ivit
  Pruncul Barsan neprihanit
  Desi nu este competent
  El candideaza permanent
  Si de putere e avid
  Avand in spate un partid.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Propagandistul
  Duminică, 22 Ianuarie 2012 10:28
  Postez si eu aici ca la articolul lui Ioana se sterg postarile!!!
  Parerea mea e ca Ioana Nicolae este cel mai bun manager ! A avut o evolutie fulminanta. Cand a fost adus la Universitate vantura lumea si dormea cu cainele intr-o dacie 1300.Acum ,la al doilea mandat de decan ,colectioneaza masini decapotabile si case de sute de mii de euro !Asadar e cel mai bun pentru functia de rector.Cu el in frunte universitarii (mai exact universitarele) isteti vor evolua materialiceste!!! Votati-l si veti scapa de griji :)
  Apropo: am uitat sa intreb care e echipa de Prorectori pe care o propune Ioana ca nimeni nu vorbeste despre asta, nici macar el. In afara de nevasta-sa (de fapt nu-i e nevasta ca ar fi impotriva noii legi) mai baga si el vreo amanta sau amanta la amanta ceva?
  2
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Kombat
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 22:38
  Asta devine dupa facultati, coane Fanica! Depinde in ce "limbi".
  Stt, liniste acum se calculeaza procentele pentru a se stabili frauda la votare.
  Se estimeaza ca se va fura prin metoda deja experimentata (Suveica), se vor face presiuni asupra colegilor, vor fi santajati studentii, se vor da pui in piata, poate chiar galeti, votul va costa intre 2-2,5lei, se vor anula chiar alegerile, va veni o delegatie de la Bucuresti, poate chiar ministrul, un reprezentant de la Parlamentul European, de ce nu, chiar Obama, PreaFericitul si chiar spiritele celor mai de seama evanghelisti vor veghea pentru niste ageleri "curate".
  Sariti! Romani, vi se pregateste ceva. Vine frauda! Doamne, si pe vremea asta, traficul e asa de greu.....!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alegator
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 22:29
  Va bateti in comentarii prin ziar, cand de fapt se vor aranja voturile ca in politica.
  Ne aruncati aici subiecte incitante ca sa nu fim atenti cand de fapt sunt cumparati studentii si profesorii.
  Ultima marsavie va fi luni cand s-a anuntat ca se vor reface listele cu studentii care au drept de vot. De ce acum?
  Nu ies calculele PSD+PUNR sau PDL?
  O aveti pe Roberta la numaratoare. Vai de Universitatea asta. Nu scapam de politruci nici aici.
  Manzu si cu Barsan fac jocurile. Ioana si Georgescu nu au nicio sansa sa invinga masinariile politice
  0
  0
  Raportează
 • postat de parinte
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 22:11
  Citesc si ma minunez. Mare-i ograda lui Dumnezeu si a Universitatii.
  CEi care sunteti universitari nici nu va dati seama ce deservicii aduceti in ansamblu, facand atmosfera asta de mahala.
  Nu o sa mai vina niciun student la admitere. Eu ca parinte, o sa-i recomand fiului meu meleaguri mai departate.
  0
  1
  Raportează
 • postat de kombat
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 21:29
  In urma unei analize minutioase a activitatii trecute estimez ca:
  1. Dna Praisler - in calitate de rector - va genera o cantitate colosala de email-uri
  2. Dnul Aiordachioaie - in calitate de prorector - va genera email-uri sub forma de foileton, volum sau enciclopedie
  3. Dnul Minzu - in calitate de prorector - va urmari cu atentie cine, cat si ce comenteaza referitor la respectivele email-uri
  4. Parca mai era cineva ?!?!
  0
  2
  Raportează
 • postat de INFORMATIE
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 00:41
  Cine stie sa caute pe google, gaseste acolo declaratiile de avere pentru Barsan. Si nu una.
  0
  2
  Raportează
 • postat de un indignat....aproape resemnat
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 00:02
  De declaratia de avere a domnului candidat Barsan se intereseaza cineva din vajnicii justitiari ce comenteaza? Un premiu special pentru cel care o gaseste pe site-ul universitatii! Dar desigur ca nu asta are importanta, ne ajunge charisma domniei sale cu un vag iz de usturoi....
  0
  1
  Raportează
 • postat de OM
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:57
  Si ca tot am inceput discutia...am asistat la asa zisa campanie electotorala printre altele m-a marcat discursul Domnului Profesor Georgescu care se lauda ,poate pe buna draptate" de proiectele pe care le-a adus la universitate mai ale POSDRU, si ca e normal daca oameni muncesc sa fie platiti..pana acu toate bune dar ATI UITAT listele care au aparut in presa, cu ceva timp in urma in alt cotidian ...in care se vedea clar unde merg bani din acest proiect si cine beneficiaza de aceestia..daca mai imi aduc bine aminte pe primul loc era Prof. Murariu cu vreo 600 de mil Sef aprovizionare cu o suta si secretara rectorului cu cateva zeci si cam tot gascalaul de care acuma Domnul Profesor Georgescu s-a dezis...pe Domnul Barsan nu l-am vazut pe listele acelea asa ca ..ar trebui sa va dea de gandit...
  0
  1
  Raportează
 • postat de CETATENUL TURMENTAT
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:57
  In momente de maxima tensiune, in istorie, lucrurile s-au petrecut cam asa:
  - Ceausescu a anuntat ca mareste alocatiile copiilor;
  - Basescu l-a primit inapoi pe Arafat;
  - Manzu acorda inainte de alegeri cu o zi un procent la leafa!
  Curat murdar!
  Dom. Manzu, eu cu cine votez? Pardon!
  0
  1
  Raportează
 • postat de OM
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:44
  In "naivitatea " mea am preferat sa ma informez pacat ca nu toata lumea e naiva si prefera sa citeasca cateva barfe decat sa citeasca un document..poate e prea complicat de studiat un plan managerial pentru unii...Si is constient ca vorbiti in cunostiinta de cauza despre actuala conducere....vad ca unii is multumiti....EU M_AM CAM SATURAT DE FATARNICIE PROSTIE SI MARLANEALA de aceea clar Barsan
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ucenicul
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:40
  De ce aflam tocmai acum ca banii universitatii au mers in campanii electorale? Ne amagiti prin intalniri ca lucrul acesta se va intampla. Sa intelegem ca ati facut o practica din asta , domnule Manzu! Daca stiti acest lucru, inseamna ca asa ati procedat. Acum intelegem de ce va plimbati cu sarg alaturi de doamna Praisler. Va temeti sa nu se afle acum sumele mari scoase din universitate pentru campaniile electorale. Acum sunteti disperati. Sa insiste doamna Praisler la Necula si poate se finalizeaza negocierea pe care o are inceputa cu el de a intra in PDL. Doar asa sa acoperiti fraudele.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Pentru Om
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:27
  Stimate Om, cat de naiv poti fi ca sa faci trimitere la programul managerial al candidatului Birsan? Crezi ca asta conteaza in campania electorala? Gastile reunite au un singur scop: sa-si ascunda privilegiile, sa-si conserve salariile nesimtite, sa-si protejeze copii, nepotii, finii si afinii. Clica de la conducere simte ca e pe duca si si-a activat postacii. Cum poti sa crezi, stimate Om, ca prorectorita aleasa in prelungiri de voluminosul rector poate sa explice salariul de conferentiar acordat odraslei personale, studenta in bucuresti? Cum crezi ca poate rectorul Minzu sa explice miliardele pe care le va da pe post de pomana electorala prostimii universitare galatene pe post de pomana electorala in zilele urmatoare? Sau colaborarile cel putin dubioase cu firmele de casa ale partidelor carora le-a pupat mana? Ia uitati-va la declaratia lui de avere pe ultimii ani si veti vedea ca salariul nu ii acopera agoniseala! Vorbim aici de ISI, de CV-uri, de altele si altele. De ce nu vorbeste nimeni de integritate, de rapundere pentru banul public? O fi fost Birsan pedelist, dar de furat ca ceilalti, n-a furat! O stie toata lumea de buna credinta.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Pentru Dana
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:18
  Sub protectia anonimatului, declarati, doamna Dana, de ce abuzuri ii acuzati pe Barsan si pe Alexe. Concret.
  1
  0
  Raportează
 • postat de DECEBAL
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 23:02
  Unui adevarat adversar trebuie sa-i numeri dusmanii pentru a vedea cat e de puternic!
  Succes batrane!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Om
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:56
  Da...am citit si observ ca majoritatea dintre dumneavoastra habar nu au despre ce vorbesc si comenteaza in necunostiinta de cauza.In primul rand daca aveati bunavointa sa va interesati putin despre activitatea Domnului Barsan ati fii vazut ca in ultimii 4 ani a reusit sa reinfiinteze extensiunea Cahul, care i se datoareazaza si dupa urma careia multe cadre didactice beneficiaza si bineinteles universitatea. A citit cineva dintre voi plannul de management? Printre multe alte plusuri categorice as dorii sa punctez infintarea de spin off-uri e singurul care a prevazut acest plus enorm pentru toate facultatile...dati o cautare si o sa va dati seama ce inseama .E singurul cu un plan de management real si realizabil. Vorbiti degeaba si fara rost ... Da, e singurul care e in politica dar e pe fata ..transparent.. pe cand ceilalti candidati toti fraternizeaza cu politicul dar marsaveste..in umbra ca si actualul rector care s-a plimbat ca o hantusca de la o culoare la alta . Va e frica de reforma....va cred e bine intr-un loc caldut in care sa nu va deranjeze nimeni ...si e normal sa va fie frica de un om ca el. Cred ca a venit momentul sa punem accentul si pe calitate si asta se poate realiza doar cu reforma si cu oameni competenti. Il cunosc pe domnul Barsan si e un om de onoare si cuvant si cred ca am zis tot....daca postati aici inseamna ca aveti si google ...incercati sa il folositi
  1
  0
  Raportează
 • postat de Pentru DANA
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:55
  Din cine a fost format sistemul asta de opresiune al PDL-ului din Universitate?
  E Alexe? Asta aducea oala cu mancare de acasa sa hraneasca muncitorii sa termine lucrarile de constructie la corpul de cladire unde lucrati dumneavoastra acum (cu bani din buzunarul lui) dar va asigur ca oala era cu "presiune", iar el, cat e de rafinat n-ar exercita orpesiune asupra cuiva. Confundati termenii: opresiune # presiune.
  Si altii din gasca PDL care mai sunt? Barsan? Dati nume! Argumente! Sunt ei atat de zmei incat sa manipuleze o intreaga universitate, sau dunneavoastra aveti niste frustrari?
  0
  0
  Raportează
 • postat de PDL
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:38
  Daca Barsan va avea o pozitie onesta si eleganta ca si prestatia pe care a avut-o in cadrul PDL, e un lucru pozitiv pentru institutia pe care o va reprezenta. Pacat ca s-a retras din politica!
  A reprezentat un model pentru cei din partid.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Ristea Priboi
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:33
  Ma bucur ca i se spunea Profesorul lui Barsan fiindca si lui Basescu i se mai spunea asa uneori!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dana
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:28
  M-am uitat pe mesaje si vad ca unii se cam tin de glume. Lucrurile sunt insa foarte serioase, eu sunt profesoara la Industria Alimentara care este sub cizma PDL de mai mult timp. Va rog sa ma credeti nu va doresc sa vedeti ce inseamna asta. Adica un sistem clientelar si corupt asa cum doar PDL ne poate oferi evident si domnul decan Alexe prietenul domnului Barsan.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Eu
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:19
  bine eugene.
  M-ai convins. Dar tot pamblicar ai ramas! Hai, recunoaste!
  De la o posta se simte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de RISTEA NICOLAE
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:17
  Iulian a fost colegul meu de facultate la Politehnica Bucuresti. S-a remarcat inca din studentie. I se spunea "Profesorul". Ma bucur pentru el. E un profesionist de succes.
  Bafta maestre!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Pentru GIB
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 22:07
  Se pare ca aveti si aici, ca si intr-un comentariu anterior o obsesie a "limbilor" (nu vreau sa va ironizez pentru ca s-ar putea sa fiti o doamna). Insa problemele de management se solutioneaza cu responsabilitate. Limba romana e atat de frumoasa si suficienta pentru un manager. Cand oamenii cauta solutii pentru a scoate universitatea din colaps cu ce-i ajuti daca le asezi in fata CV-ul tau, lucrari ISI , PISI, Medalii, Distictii, teancuri de hartii, draci.., laci. Sa traiesti! Le-ai facut pentru tine si buzunarul tau. Atunci ce faci pentru mine? Ma treci pe "limbi"! Tie ti-o fi usor daca oi fi vreo babaciune. Daca cu asta vreti sa iesiti in fata, noi tinerii, trebuie sa asteptam sa muriti voi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 21:53
  Mai Iuliane ma bucur ca ma crezi asa de fraier incat sa ma semnez Eu si sa ma cheme eugene. Este evident ca ai o inteligenta foarte ascutita de aia te-a si prins Crudu copiind.
  0
  1
  Raportează
 • postat de pentru Eu!
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 21:18
  Lasa, lasa eugene!
  esti usor de mirosit!
  de la posta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Functionar
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 21:07
  Bai prostilor, imi pare rau ca se afla treaba asta, dar studentii vor merge cu Georgescu sau Praisler....Domnu Minzu, asa ati castigat alegerile pana acum?Metoda Suveica?
  0
  1
  Raportează
 • postat de cel care il cauta pe Eu!
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 19:28
  ohhhhhh...n-ai pic de imaginatie...ar trebui sa stii ca ai multi 'admiratori'
  0
  0
  Raportează
 • postat de GIB
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 19:13
  Barsan va castiga doar daca amica de partid Roberta numara voturile. In rest mizeriile politice ale lui si amicului Alexe nu mai au trecere prin universitate. Ne-am saturat de PDL si de nulitatile lor. Apropo dle Barsan cate limbi straine cunoasteti? ( rusa nu se pune). Sau poate ne spuneti vreo lucrare relevanta scrisa de dvoastra (Atentie revista Materiale plastice nu se pune). Mai are rost sa intrebam de granturi de cercetare obtinute ca director?
  0
  1
  Raportează
 • postat de pentru Eu!
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:39
  frate eugene esti mare pamblicar!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Afaceristul
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:33
  Unde se fac inscrieri pentru banii de la barsan? trebuie sa ne inscriem pe liste sau cum se procedeaza. cu cine se ia legatura. hai ca devine interesant .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul Turmentat
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:24
  Alo....! Dom. Manzu, eu cu cine votez? Pardon!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IONUT, CURIOS, DECISIV, APOLITIC, BOC, HARA ....
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:08
  Unde se dau banii? Sa mergem si noiiiiii................!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IONUT, CURIOS, DECISIV, APOLITIC, BOC, HARA ....
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:06
  Unde se dau banii? Sa mergem si noiiiiii................!
  0
  0
  Raportează
 • postat de student pentru PROFESORI
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 17:02
  Domnilor Profesori, asteptam de la dumneavoastra un mesaj de intelepciune...poate asa vom avea si noi mai multa incredere in viitorul nostru.
  0
  1
  Raportează
 • postat de student pentru STUDENTI VOTANTI
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 16:59
  Normal ca PDL este specialist in promisiuni, dar cand ajung sus ii imbuiba pe ai lor. Asa ne-au dus cu vorba ... va fi o universitate ciuruita de gloantele PDL daca ajunge Barsan rector...de Cotet ce sa mai vorbim, cine se aduna se aseamana. Deci STUDENTI VOTANTI, daca vreti sa intrati in Cotetul lui Barsan, votati-l!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Student liga
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 16:23
  Domnilor Profesori, Se pregateste o frauda masiva in favoarea PDL prin metoda SUVEICA. Liga studentilor este total sub control politic iar COTET va primi de la dl Mircea TOADER un post platit cu 40 de milioane pe luna daca iese dl Prof Barsan. Daca nu iese trebuie sa facem in asa fel ca sa se repete alegerile pana va iesi asa cum se face la Senat ca sa iasa dl Prof Alexe.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Eba
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 16:09
  PDL face presiuni in toata tara ca sa puna mana pe universitati si sa le transforme in bastioane portocalii.
  Deci trebuie sa fie foarte clar nu poate sa-i fie frica nimanui de valoarea lui Birsan. Ne este insa frica tuturor de binecunoscutele metode pdliste: FRAUDA, MANIPULARI, DIVERSIUNI si mai ales PROMISIUNI FARA ACOPERIRE!
  0
  1
  Raportează
 • postat de universitar
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 15:03
  Domnule Barsan, afirmati ca "...Eu sunt susţinut şi din zona umanistă, şi din cea medicală şi economică....". Se pare ca uitati sau poate nu vreti sa se stie ca in repetate randuri ati afirmat ca nu este nevoie de atatia economisti, de atatea specializari, ca daca ar fi dupa dumneavoastra i-ati desfiinta....De asemenea, uitati ca cei de la stiinte economice sunt pentru dumneavoastra "scoala profesionala de pa Garii"??????
  Poate ca va sustin cei carora le-ati dat ore la Cahul, care se "incumetresc" cu dumneavoasta pentru interese proprii!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Carro
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 13:38
  Un alt mitocan universitar. Un carierist plin de tupeu.
  Cand era Decan la Cahul si tehnicianul venea sa i se iscaleasca statul de plata(lua echivalentul unui salariu pe un semestru muncit la greu) iar ei primeau lunar idemnizatia ( de ordinul zecilor de milioane) statea cu spatele si dupa insistenta, abia daca binevoia sa-ti dea un raspuns. Te cunoaste cand are nevoie de semnaturi.Chiar nu exista o transparenta a activitatii didactice?Studentii-biete oi , santajabile.Toate Grandurile si contractele sunt REALIZATE de "SCLAVI'
  DACA VOR ALEGERI CORECTE SA FIE PREZENTATA SITUATIA AVERILOR CANDIDATILOR INNAINTE DE A FI IN FUNCTII DE CONDUCERE SI PANA IN PREZENT..
  ASA SE VA VEDEA CINE ESTE ONEST SI CORECT, DEDICAT INVATAMANTULUI UNIVERSITAR.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Carro
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 13:37
  Un alt mitocan universitar. Un carierist plin de tupeu.
  Cand era Decan la Cahul si tehnicianul venea sa i se iscaleasca statul de plata(lua echivalentul unui salariu pe un semestru muncit la greu) iar ei primeau lunar idemnizatia ( de ordinul zecilor de milioane) statea cu spatele si dupa insistenta, abia daca binevoia sa-ti dea un raspuns. Te cunoaste cand are nevoie de semnaturi.Chiar nu exista o transparenta a activitatii didactice?Studentii-biete oi , santajabile.Toate Grandurile si contractele sunt REALIZATE de "SCLAVI'
  DACA VOR ALEGERI CORECTE SA FIE PREZENTATA SITUATIA AVERILOR CANDIDATILOR INNAINTE DE A FI IN FUNCTII DE CONDUCERE SI PANA IN PREZENT..
  ASA SE VA VEDEA CINE ESTE ONEST SI CORECT, DEDICAT INVATAMANTULUI UNIVERSITAR.
  0
  1
  Raportează
 • postat de alt apolitic pentru apolitic
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 13:34
  apropo, de Manzu stiu doar fiindca am prieteni in zona unde a candidat si stiind ca sunt la univ mi-au spus, in rest nu ma intereseaza subiectul...de furat fura toti daca au un borcan cu miere
  0
  1
  Raportează
 • postat de alt apolitic pentru apolitic
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 13:30
  ai dreptate privind marirea salariilor doar la profesori, a fost o mare injustitie si au platit...acum astia ne-au facut praf pe toti! va veni vremea unei evaluari si promovari corecte, nu ne va alinia PDL, va trebui sa ne aliniem oricum cu UE. te uiti la CV-ul lui Barsan, este departe de orice standarde pe care un conducator de doctorat ar trebui sa-l aiba. vezi o lista de lucrari care este de fapt un ghiveci de conferinte, amestecat cu revista Materiale Plastice care nu mai este cotata ISI fiindca au facut masluieli in stil romanesc!
  0
  1
  Raportează
 • postat de atent
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 13:16
  Dle Barsan, spuneti ca ati lucrat cu o echipa la planul managerial, colectare de date, bla...bla...bla...care echipa domnule ca nu iesiti in fata cu nici o echipa? Se pare ca aveti totusi una, este cumva echipa cu care va intalneati intens in ultimul timp: Lungu, Alexe, Fetecau si alti PDL-isti pe care ii stim? De ce ii ascundeti? O femeie a fost mai barbat decat dumneata, dovedeste barbatie! Faptul ca ii ascunzi demonstreaza ca iti este teama de calitatea oamenilor cu care te-ai intovarsit, iar cand ii vei numi in functii votantii pe care i-ai aburit nu vor mai avea ce face!
  1
  0
  Raportează
 • postat de apolitic
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 12:56
  Sincer nu stiu cate voturi a avut dl Minzu si nu ma intereseaza. Alta era ideea. Pot fi folositi banii universitatii pentru campanii electorale? Dl. Minzu poate sa raspunda la aceasta intrebare pentru ca a participat la mai multe campanii electorale din pozitia de Rector al universitatii.

  PS. Daca PSD-ul era interesat de situatia financiara a asistentilor universitari, de ce in 2004 au fost dublate doar salariile profesorilor universitari?
  0
  1
  Raportează
 • postat de maria
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 12:24
  Am ramas socat cum se finalizeaza interviul: 'Universitatea trebuie să fie ca o catedrală. O unitate în diversitate prin iubire şi înţelegere'. Nu folositi cuvantul IUBIRE unde nu ii este locul, daca vreti folositi, pasiune pentru munca didactica, colegialitate, determinare, sunt mult mai potrivite pentru mediul academic. Va credeti cumva DUMNEZEUL nostru? De fapt modul in care veniti si va prezentati in fata alegatorilor lasa aceasta impresie...a venit DUMNEZEU pe pamant sa va salveze!!! La ultimele alegeri parlamentare prin Cartierul Dunarea unde ati candidat nu prea ati convins oamenii. Considerati ca universitarii sunt mai usor de pacalit ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alt apolitic catre apolitic
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 11:55
  daca tot esti apolitic si vrei sa fii corect, spune ca de fapt Manzu a avut cele mai multe voturi, dar cum toate se fac aiurea la noi in tara, a iesit pana la urma senator un PDL-istul, iar daca o sa apara o Roberta la numarat voturi va fi vai de noi! In nici o tara civilizata, asa cum ne credem si noi, un asistent univ nu are un salariu cat o femeie de servici...asa am ajuns cu PDL
  0
  0
  Raportează
 • postat de CETATEAN FARA INTERESE
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 11:47
  ANALIZATI FIGURA CANDIDATULUI BARSAN--UN RANJET COLTOS,SFIDATOR,CU MAINILE SI DEGATELE BINE ORIENTATE SPRE ACAPARARE. ACEST TOVARAS NU ARE TREABA CU NIMIC DECAT CU PARVENIREA.
  TRAIASCA PCR.
  0
  0
  Raportează
 • postat de apolitic
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 10:53
  Nu sunt votant Birsan, dar cei care sustin ca banii universitatii se vor cheltui pe campania electorala, ori nu stiu despre ce vorbesc, ori probabil au informatii potrivit carora actualul Rector a cheltuit bani din universitate pe campanile electorale anteriore, PSD+APR+ si alte partide pe unde o mai fi fost membru.
  Ati uitat ca d-l Rector Manzu a fost consilier judetean PSD? Ati uitat ca a candidat din partea PSD si nu a fost ales la alegerile anterioare?
  Daca sunteti asa de indignati de coloratura politica, de ce nu ati luat atitudine cand actualul Rector isi facea campanie electorala pe posturile locale TV cu angajati de la departamentul de imagine al universitatii?

  Daca sunteti asa de ingrijorati de maniera in care sunt cheltuiti banii universitatii, va sugerez sa faceti o ancheta sa vedeti pe ce s-au cheltuit banii in ultimii 4 ani si ce firme au castigat licitaiile in universitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Decisiv
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 10:48
  Domnilor… Mai este putin pana la alegeri si se intetesc acuzele, nefondate. Cum poate cineva sa scoata banii universitatii (care nu sunt) si sa-i dea intr-o campanie electorala? Chiar credeti ceea ce spuneti? Cum a ajuns domnul Birsan in functia de prorector? Politic? NU, a fost ales de Senatul trecut CU CELE MAI MULTE VOTURI. A fost infiintat un post de prorector special, dar nu pentru el, se stie pentru cine. Cadru didactic nesuferit de elevi? Normal, exact din acest motiv este sustinut de studenti.
  Acum incercati sa aduceti discutiile din strada in universitate!? PACAT. Si daca tot unul din comentatori ne invita in strada langa el, atunci ar sti ca strada nu acuza doar PDL/Guvern/Presedinte, strada acuza clasa politica! Nu manipulati!
  In final sper ca macar dupa data de 25 sa-i acordati incredere noului rector! BIRSAN
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu!
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 10:29
  Il cunosc pe Iulian Gabriel Barsan de cand era un individ cu buricul verde abia iesit inginer - desi in acele vremuri existau repartitii a optat sa fie cadru didactic de UTLM si desen tehnic la LVA (n.r. acum CNVA). Din primele clipe a devenit un cadru didactic nesuferit pentru elevi si pentru colegii de catedra. I se spunea Hugga Wugga (cine isi mai aduce aminte de "The mupetts show").
  Este adevarat, prof.univ.dr .ing.Crudu Ion este cel care l-a ajutat - politit - sa intre ca asistent la Universitate in detrimentul altui candidat care acum e prof univ. dr la o Universitate din afara tarii. Tot asa cu ajutor politic a ajuns prof univ. dr. si in conducerea universitatii. De ce nu ii gasiti CV-ul? Pentru ca nu are ce prezenta in el, nu are nicio contributie academica importanta. Vedeti inclusiv activitatea depusa ca deputat: intrebari si interpelari 5, luari de cuvant 21!!! ...
  Daca va fi ales rector, va distruge invatamantul universitar galatean mai mult decat actualul rector Viorel Minzu. Tot timpul nu se gandeste decat la cum sa-si creasca buzunarul fara munca. Fuge de munca ca uleiul de apa!
  Ganditi de mai multe ori inainte de a da universitatea pe mana lui!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Universitar
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 10:00
  Cu dn-ul Barsan la carma Universitatii, in curand nu ne vom mai lua nici salariile. Banii Universitatii vor fi inghititi de campania electorala de anul acesta, precum si de urmatoarea campanie pentru alegerile prezidentiale. NU pdl-istilor.

  Ne scuzati, nu producem cat furati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CURIOS
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 09:17
  D-le Barsan----unde gasim declaratia de avere-----cat ati castigat la CAHUL--- Aveti cumva un CV-
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionut
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 07:29
  Barsan va reforma universitatea cum a reformat Basescu tara!
  0
  0
  Raportează
 • postat de CETATEAN FARA IMPLICATII
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 07:12
  Iata o persoana corecta--fayr-play-,mentioneaza ca a fost membru PCR fara functie de raspundere,
  dar uita sa mentioneze beneficiile pe care i le-a adus mediul comunist in care a trait.Mai stie domnul
  Barsan cum a ocupat postul de asistent la Universitate Va poate spune dl prof.univ.dr .ing.Crudu Ion.
  Cand mamica este membru in Marea Adunare Nationala,Presedinte Uniunea Judeana a CAP-urilor,
  membru inComitetul Judetean PCR viata este frumoasa.
  Asa v-ati cladit ascensiunea pe tupeu,obraznicie,aroganta si lipsa de valoare academica.Si ca deputat
  ati pacalit, nu ati avut implicatiin numai avantaje personale
  D-le Barsan ati pacalit suficient pana acum,ocupati-va de afacerile personale,fiti multumit cat ati agonisit.
  si nu mai puteti pacalii oamenii----aveti sansa a 5-a din 4 candidati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pensionar
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 06:40
  Rusine domnilor profesori pentru ca in timp ce o tara intreaga incearca sa scape de gasca PDL-ista voi va ganditi sa o aduceti la universitate. Mai bine ati veni langa Teatrul Dramatic la miting langa noi. Sau nu suportati frigul? RUSINE PDL-isti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de senator
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 06:38
  toti banii universitatii se vor duce in campania electorala a pdl-ului daca iese asta rector asa ca.... succesuri
  0
  0
  Raportează
 • postat de Decisiv
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 05:56
  Ieri credeam ca domnul Birsan are 51% din voturi, acum dupa ce vad aceste comentarii fara argumente si lipsite de esenta imi dau seama ca are 80%. Felicitari domnule Rector, un weekend linistit ca de miercuri sunteti rector!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Boc
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 03:14
  Competenta - 0, Transparenta - 0, Ipocrizie - 10, e un pdlist tipic
  0
  0
  Raportează
 • postat de Puiu
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 01:12
  Eu as vrea sa-l cred pe dl Birsan ...dar daca este asa de transparent si corect oare de ce nu a venit si el explicit cu o echipa manageriala la vedere. Oare nu ni se ascunde faptul ca toti vor fi membri PDL. Sincer nu stiu ..este bine...este rau ...adica asta ne trebuie noua acum?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Carmen Hara
  Vineri, 20 Ianuarie 2012 00:51
  In maxim 6 luni Universitatea va intra in incapacitate de plata cu un astfel de Rector
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.