135 de ani de învăţământ pedagogic: „Daţi un leu pentru liceu”

135 de ani de învăţământ pedagogic: „Daţi un leu pentru liceu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Voi îndemna părinţii şi colegii să voteze cu cel care va face cea mai viabilă propunere pentru reabilitarea liceului” spune directorul Mitică Dudău


 

Colegiul Naţional „C. Negri”, cunoscut de-a lungul timpului ca Liceul Pedagogic sau Şcoala Normală, sărbătoreşte săptămâna aceasta 135 de ani de la înfiinţare.  „Sunt 135 de ani de când s-a semnat actul de naştere a instituţiei şi 110 de când funcţionăm în această clădire. Avem cu ce ne mândri, dar şi motive să fim nemulţumiţi. Anul acesta, avem 82 de premii şi menţiuni la olimpiadele judeţene şi 10 premii şi menţiuni la cele naţionale. Este una dintre unităţile de învăţământ de referinţă, dar clădirea se află într-un stadiu destul de prost. Necesită reabilitare şi înlocuirea instalaţiilor pentru utilităţi. În plus, avem nevoie de consolidarea amfiteatrului care se află sub un risc seismic de gradul I şi nu mai poate fi folosit. În total, e vorba de peste 5 milioane de lei, bani care ni s-au promis, dar nu s-au dat. Dorim cu această sărbătoare să iniţiem şi o campanie de sensibilizare a publicului în legătură cu această problemă. Pentru că sunt ani de zile de când funcţionăm în condiţii decente datorită contribuţiei părinţilor. Lansăm o provocare către candidaţii la Primărie să găsească soluţii pentru reabilitarea acestei instituţii. Voi îndemna părinţii şi colegii să voteze cu cel care va face cea mai viabilă propunere. De asemenea, voi informa apoi opinia publică în legătură cu ceea ce s-a făcut sau nu”, spune directorul Mitică Dudău.    

„Nu aşteptăm cu mâinile în sân”

Tot în ideea de a sensibiliza autorităţile în legătură cu soarta unităţii lor de învăţământ, elevii clasei a IX-a E (dirigintă Iulia Lazăr) au iniţiat o campanie „Daţi un leu pentru liceu”, parafrazând o altă astfel de iniţiativă mult mai veche, care s-a soldat cu succes. „Au strâns semnături, vor organiza o serie de spectacole în care-i vor coopta pe ceilalţi colegi de liceu, vor depune memorii, vor încerca să găsească sponsori. Important este să avem şi noi iniţiativă, să nu aşteptăm cu mâinile în sân”, explică diriginta lor. 

În afară de aceste campanii, se vor desfăşura mai multe activităţi de înaltă ţinută: sesiuni de comunicări ştiinţifice, expoziţii, lansări de carte şi de reviste, competiţii sportive, cenacluri literare, spectacole caritabile, dar şi „Balul absolvenţilor”.

 

 

 

Citit 4048 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2012 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.