Bacalaureat 2012: Proba la care promovezi dacă îţi scrii numele corect

Bacalaureat 2012: Proba la care promovezi dacă îţi scrii numele corect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Candidaţii la bacalaureat au început ieri susţinerea probei de competenţe digitale, cea la informatică Dintre cei 3.441 de elevi înscrişi, ieri au dat examen 1.269, restul fiind programaţi în următoarele zile. Inspectoarea generală Laura Marin susţine că n-au fost elevi eliminaţi. De altfel, acesta este singurul motiv pentru care elevii care au susţinut ieri examenul ar fi trebuit să fie îngrijoraţi. În rest, eşti considerat promovat chiar dacă nu ai reuşit să scrii nimic în fişierul de examen.

„Dacă obţin între 0-11 puncte, nu li se va da certificatul de competenţe digitale, dar vor putea participa în continuare la examen şi nu le va afecta promovabilitatea”, ne spune directoarea Colegiului „Elena Doamna”.

Elevii au primit patru subiecte, dintre care primele două li s-au părut foarte uşoare. La primele două cerinţe, care fac împreună 15 puncte, se cere să se găsească fişierul de examen de pe desktop, iar candidatul trebuie să scrie într-un document datele sale personale. Cu alte cuvinte, doar pentru că au ştiut să-şi treacă numele într-un fişier, au reuşit să obţină certificatul. 

Celelalte subiecte i-au pus pe mulţi elevi de la liceele industriale în încurcătură, deşi generaţia Google ar părea că are cunoştinţele de calculator la degetul mic. Mulţi dintre  candidaţii de la „Elena Doamna” au ieşit cam pleoştiţi din examen: „A fost destul de dificil, mai mult de calificativul mediu nu voi primi. În plus, deşi sunt utilizator de computer, mi s-au cerut lucruri pe care eu nu le folosesc niciodată”, ne-a spus Nicoleta Costea, de 30 de ani, una dintre candidatele care a terminat liceul la frecvenţă redusă.

Citit 2999 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2012 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.