Simpozion la Grupul Şcolar Transporturi Căi Ferate: Dezbatere pe tema drepturilor copilului

Simpozion la Grupul Şcolar Transporturi Căi Ferate: Dezbatere pe tema drepturilor copilului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul proiectului regional “Drepturile copilului, primii paşi spre societatea cunoaşterii”, Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Galaţi, în parteneriat cu şcoli din Slatina, Braşov, Tulcea, Focşani şi Brăila, a organizat în vara aceasta simpozionul şi concursul regional intitulat "Educaţia şi provocările societăţii contemporane". "Noul mileniu a moştenit multe probleme sociale, economice şi politice care sunt departe de a-şi fi găsit soluţia. Considerăm că provocările lumii contemporane îmbracă diferite aspecte, iar noi şi elevii noştri de multe ori nu suntem pregătiţi corespunzător pentru a le răspunde. Am iniţiat acest simpozion din dorinţa de a căuta soluţii la diversitatea de provocări cu care ne confruntăm, pentru a ne împărtăşi experienţe şi a reflecta împreună pe teme mai noi sau de notorietate, disputate sau cvasiunanim recunoscute în sfera educaţiei", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Cele trei secţiuni ale simpozionului au vizat teme precum asigurarea calităţii educaţiei în societatea contemporană sau drepturile şi nevoile copilului vulnerabil în societatea contemporană (mame adolescente, minori cu părinţi în străinătate, violenţa în şcoli etc.). De asemenea, a avut loc şi un concurs de afişe pe tema drepturilor copilului. "Considerăm că participanţii şi-au atins obiectivele propuse: cunoaşterea noilor direcţii şi orientări în didacticile aplicate din învăţământul gimnazial şi liceal şi valorificarea acestora în practica educaţională; cunoaşterea principalelor modele de politici curriculare din spaţiul european; optimizarea calităţii educaţiei prin demersuri didactice interactive, centrate pe elev; realizarea unui schimb de experienţă util şi necesar pentru identificarea unor abordări educaţionale inovative, originale, creative în proiecte şi programe educative", ne-au informat cei din echipa de organizare, de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Galaţi.

Citit 2586 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 07:55

4 comentarii

 • postat de Unul dintre organizatori
  Luni, 20 August 2012 17:12
  Domnule neprieten/ doamna neprieten,
  Actiunea nu a avut loc in vacanta si totul a fost anuntat numai ca nimeni nu s-a interesat. Lasati frustrarile, si apucati-va de lucru, faceti ceva care sa se cunoasca, daca actiunile colegilor nu vi se par utile, cu vizibilitate, realizati dvs ceva care sa fie atat pentru toata lumea, cat si de maxima transparenta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Joi, 09 August 2012 06:04
  S-au dat 60% din indemnizatiile brute pentru concediu. Cum retinerile sunt de aproximativ 30-31%, mai sunt de primit 9-10% in doua transe (12 august si 12 septembrie). Deci banii de concediu s-au dat aproape toti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de a lu căcărău
  Miercuri, 08 August 2012 22:28
  Pe cand un articol despre felul abuziv in care au fost ciuntite indemnizatiile de concediu ale profesorilor din orasul Galați!???????????????????????? Chiar nu intereseaza pe nimeni faptul ca am primit doar 60% din banii cuveniti pentru concediul legal? Nu-i nimic, ne veti cauta in toamna, sa va votam!
  0
  0
  Raportează
 • postat de NEPRIETEN
  Miercuri, 08 August 2012 12:48
  Cine a stiut de aceasta actiune ? Numi EI intre EI. Se face o actiune in VACANTA si sunt informati anumiti prieteni si cativa inspectori PRIETENI . Se puncteaza actiunea . Se iau puncte . Se obtin gradatii de marit . EFICIENTA= o .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.