Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Cele mai mari sume le-au primit Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Şcoala nr.7 şi CNVA


Deşi vacanţa de vară este în toi, directorii unităţilor şcolare au de lucru până peste cap. Nu mai este mult până la deschiderea noului an şcolar, aşa că lucrările de reparaţii, igienizări şi modernizări sunt în plină desfăşurare. În şedinţa Consiliului Local de mâine, municipalitatea intenţionează să adopte un proiect prin care să se poată implica de acum înainte în organizarea licitaţiilor, dar şi în supravegherea lucrărilor - "job" care, deocamdată, le aparţine doar directorilor de şcoli.
Potrivit datelor furnizate de biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi, pentru realizarea de reparaţii, dar şi de consolidări la unităţile şcolare din oraş, în acest an, municipalitatea a prevăzut un buget total de 6.757.000 de lei, din care 2,47 de milioane sunt destinate reparaţiilor, iar 4,28 milioane - investiţiilor.
Din bugetul de 2.474.000 lei, cea mai mare sumă a fost repartizată Colegiului Tehnic “Aurel Vlaicu” - 285.000 lei. Alte câte 50.000 de lei au fost alocate următoarelor unităţi şcolare: Şcoala Nr. 33 “Sf. Dumitru”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National “Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” şi Şcoala Nr. 25 “Petru Rareş”. La acestea se adaugă alte aproape 60 de unităţi şcolare cărora li s-au alocat  exclusiv pentru reparaţii, sume cuprinse între 5.000 de lei şi 40.000 de lei, mai informează Primăria Galaţi. Cu suma de 2,47 milioane de lei, şcolile au de realizat următoarele lucrări de reparaţii: la tâmplăria interioară şi exterioară, la hidroizolaţii, jgheaburi, burlane, coloane ape pluviale, la parchet, grupuri sanitare, instalaţii termice, instalaţii electrice etc. În plus, la Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu” sunt prevăzute a se realiza reparaţii la conductele de canalizare din subsol.
Alte opt unităţi de învăţământ (trei grădiniţe şi cinci şcoli) au primit sume sume necesare doar în caz de avarii.
Cât priveşte bugetul alocat pentru investiţii (consolidări, reaparaţii capitale), acesta este de 4.283.000 lei. Din această sumă, cele mai mari investiţii se desfăşoară la Şcoala nr. 7 (lucrări de consolidare pentru care s-au alocat în acest an 1.852.000 lei. Valoarea totală a acestei investiţii este de 2.143.000 lei, din care 291.000 lei au fost alocaţi şi cheltuiţi în 2011. Alţi 580.000 de lei au fost alocaţi pentru construirea a opt săli la Grădiniţa nr. 58, în timp ce Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" a primit suma de 703.000 lei, pentru reparaţii capitale.

 

Citit 2485 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2012 15:51

1 comentariu

  • postat de Alina Sâmbătă, 11 August 2012 14:07 Link la comentariu
    0
    0

    Ce bine ar fi daca ati si verifica cum se fac aceste lucrari in unitatile scolare.....cu materialele cele mai ieftine si evident cele mai proaste.....Se da cu var peste peretele ud(neinteresand pe nimeni ca in acel perete se afla o teava sparta care trebuie schimbata).Se pune lambriu peste pereti mucegaiti din cauza subsolului .Sunt educatoare intr-o asemenea gradinita si ma minunez cum se fac aceste lucrari pe timp de vara, cum se cheltuiesc bani aiurea, cum cineva are de castigat de pe urma acestor lucrari facute de mantuiala.Va veni 9 septembrie si parintii isi vor aduce copiii in acele sali de grupa unde colcaie sporii de mucegai.....Traim....in Romania....

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.