Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

“Bacalhau”, “pasteis de nata”, “peixe com arroz” sunt denumiri care în mod cert sună exotic, iar gustul lor este şi el la fel. Cel mai bine pot descrie gustul acestor mâncăruri portugheze elevii Şcolilor nr. 3, 9, 25 şi 29 din Galaţi, care le-au gătit ei înşişi în cadrul Săptămânii Portugaliei, proiect educaţional organizat în cele patru şcoli de către Asociaţia pentru Managementul Artelor (AMA), sub patronajul Ambasadei Portugaliei în România.
Găzduite de Cantina Bisericii “Sf. Antonie cel Mare”, din Micro 21, echipele alcătuite din câte opt elevi de la fiecare şcoală amintită, asistate de cadre didactice, au combinat alimentele conform reţetelor puse la dispoziţie de organizatori, obţinând câteva feluri delicioase de mâncare portugheză.
Proiectul a început luni, 11 februarie, cu o festivitate de deschidere şi cu dobândirea primelor cunoştinţe despre istoria, geografia, cultura şi tradiţiile Portugaliei. În cursul săptămânii, elevii celor patru şcoli gălăţene desenează, scriu eseuri sau realizează “azulejos” - pictură tradiţională portugheză pe faianţă.
Săptămâna Portugaliei continuă în Şcolile nr. 3, 9, 25 şi 29 prin activităţi în cadrul şcolii şi prin concursuri de desen, azulejos şi eseuri. Astăzi, de la ora 11.00, selecţionatele de fotbal ale celor patru instituţii şcolare vor personifica echipele Benfica Lisabona, FC Porto, Sporting Lisabona şi SC Braga în competiţia “Cupa Campionilor Portugaliei”, la finalul căreia va avea loc festivitatea de premiere a elevilor care s-au remarcat în cadrul acestei săptămâni, precum şi închiderea proiectului.
Imagini şi alte detalii puteţi găsi pe www.facebook.com/lumeainscoalata

Citit 1187 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 17:43

2 comentarii

 • postat de NICU Marți, 19 Februarie 2013 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  RUSINE DOMNULE PRIMAR, VA-TI LUAT MAINILE DE PE ASOCIATII. AU AJUNS ASOCIATIILE DE LOCATARI SA FIE STAT IN STAT. LUATI MASURILE COMPETENTE ASA CUM ATI PROMIS IN CAMPANIE CA VE-TI PUNE OAMENI CU PREGATIRE PENTRU FIECARE RESORT IN PARTE. NU AM VAZUT PANA ASTAZI ACEST LUCRU NICI MACAR NU TINETI DUMNEAVOASTRA AUDIENTE. ESTE TIMPUL SA PLECATI LA FOTBAL DE UNDE ATI VENIT.

  Raportează
 • postat de felicitari Sâmbătă, 16 Februarie 2013 12:34 Link la comentariu
  0
  0

  Observ cu tristete ca realizarile cu adevarat valoroase si excelent organizate din invatamantul galatean primesc cel mult 1-2 comentarii pozitive; e bine totusi ca li se acorda spatiu informativ intr-un ziar invadat de murdariile targului si pozele VIP-urilor contestate;am accesat si pagina indicata si cred ca un proiect organizat atat de serios in atatea orase din tara nu poate decat sa ofere un model viabil copiilor.Felicitari!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.