Specialităţi portugheze gătite de elevii gălăţeni

Specialităţi portugheze gătite de elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Bacalhau”, “pasteis de nata”, “peixe com arroz” sunt denumiri care în mod cert sună exotic, iar gustul lor este şi el la fel. Cel mai bine pot descrie gustul acestor mâncăruri portugheze elevii Şcolilor nr. 3, 9, 25 şi 29 din Galaţi, care le-au gătit ei înşişi în cadrul Săptămânii Portugaliei, proiect educaţional organizat în cele patru şcoli de către Asociaţia pentru Managementul Artelor (AMA), sub patronajul Ambasadei Portugaliei în România.

Găzduite de Cantina Bisericii “Sf. Antonie cel Mare”, din Micro 21, echipele alcătuite din câte opt elevi de la fiecare şcoală amintită, asistate de cadre didactice, au combinat alimentele conform reţetelor puse la dispoziţie de organizatori, obţinând câteva feluri delicioase de mâncare portugheză.

Proiectul a început luni, 11 februarie, cu o festivitate de deschidere şi cu dobândirea primelor cunoştinţe despre istoria, geografia, cultura şi tradiţiile Portugaliei. În cursul săptămânii, elevii celor patru şcoli gălăţene desenează, scriu eseuri sau realizează “azulejos” - pictură tradiţională portugheză pe faianţă.

Săptămâna Portugaliei continuă în Şcolile nr. 3, 9, 25 şi 29 prin activităţi în cadrul şcolii şi prin concursuri de desen, azulejos şi eseuri. Astăzi, de la ora 11.00, selecţionatele de fotbal ale celor patru instituţii şcolare vor personifica echipele Benfica Lisabona, FC Porto, Sporting Lisabona şi SC Braga în competiţia “Cupa Campionilor Portugaliei”, la finalul căreia va avea loc festivitatea de premiere a elevilor care s-au remarcat în cadrul acestei săptămâni, precum şi închiderea proiectului.

Imagini şi alte detalii puteţi găsi pe www.facebook.com/lumeainscoalata

Citit 1425 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.