Copiii de la Grădiniţa din Fileşti îşi fac nevoile la găleată

Copiii de la Grădiniţa din Fileşti îşi fac nevoile la găleată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că în Fileşti nu există canalizare, iar Grădiniţa 29 din cartier are doar o fosă în fundul curţii, pe timp de iarnă copiii înmatriculaţi acolo şi-au făcut nevoile la găleată. Potrivit unuia dintre părinţii copiilor, Aurel Dogaru, din Fileştiul nou, acest lucru este inacceptabil.

Pe de altă parte, inspectorul şcolar general Laura Marin a infirmat lipsa apei curente, dar a confirmat că, pe timp de iarnă, copiii nu mai erau scoşi afară să îşi facă nevoile la grupul sanitar din exteriorul clădirii din cauza frigului. „În zilele cu viscol şi cu zăpadă, ca să nu mai iasă copiii afară din grădiniţă, ei îşi făceau nevoile în nişte recipiente pe care le goleau apoi îngrijitoarele. Era în interesul copiilor, ca să nu mai iasă prin frig. Aceasta este situaţia, grupul sanitar este în exterior, o fosă septică, dar au apă curentă”, a explicat inspectorul şcolar general.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, când e vorba de autorizare, directorii de şcoli şi grădiniţe dau de obicei declaraţii pe propria răspundere că instituţia pe care o conduc sunt propice desfăşurării activităţilor în unitate, dar se întâmplă de multe ori ca unitatea să nu îndeplinească toate condiţiile. Oricum ar fi, cetăţenii care locuiesc acolo şi au copii mici sunt într-un impas major. Ar fi greu să-şi chinuiască micuţii să îi ducă la o grădiniţă din alt cartier, dar care se prezintă în condiţii mai bune, în măsura în care doar maşina 25 ajunge până acolo, şi asta destul de rar. Deci ar trebui să aleagă între un drum lung dimineaţa şi unul după-amiaza sau să îi ducă în continuare la Grădiniţa 29, unde nu există canalizare, dar e mai aproape.

Citit 1789 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.