Ministerul îi lasă pe drumuri pe elevii de la liceul din Tg. Bujor

Ministerul îi lasă pe drumuri pe elevii de la liceul din Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banii pe abonamentele de transport pentru elevi nu au mai fost viraţi din luna ianuarie * Firma care asigura transportul liceenilor pe traseul Jorăşti - Lunca - Zărneşti nu a mai vrut să-i ducă la şcoală


 

Elevii de la Liceul Tehnologic din Tg. Bujor care fac naveta de la Jorăşti, Lunca şi Zărneşti, dar şi cei de la Băneasa au fost lăsaţi pe 1 aprilie în drum de firma de microbuze care îi ducea şi-i aducea de la şcoală.

„La insistenţele conducerii liceului, firma a trimis mai târziu o maşină, dar în săptămâna "şcolii altfel" liceenii din aceste localităţi nu au mai ajuns la Tg.Bujor. E adevărat, firma nu a mai primit bani pentru transportul elevilor din luna ianuarie. I s-a explicat administratorului că va primi decontul până la ultimul leu, dar n-a vrut să înţeleagă. Aşa face Ministerul Educaţiei, nu poate deconta lunar, trimite banii în tranşe”, ne lămureşte inspectoarea generală Laura Marin.

Aceasta susţine că pentru elevii de la Băneasa problema a fost rezolvată foarte uşor, pentru că li s-a recomandat elevilor să-şi facă abonament la tren: „Abonamentul pe o lună este 40 de lei, iar aproape toţi elevii din mediul rural beneficiază de bani de liceu din care pot achita această sumă, până la decontarea ei de către Ministerul Educaţiei”, mai spune Laura Marin.

Îngrămădeală pe microbuzul şcolii din Jorăşti

Elevii de pe ruta Jorăşti, care nu au cum să ajungă la liceu cu trenul, au fost aduşi cu microbuzul şcolii din Jorăşti. „E o soluţie pe care o vom adopta o vreme, dar trebuie să ne gândim la o soluţie mai bună pentru viitor. Nu ne mai permitem să apelăm la serviciile firmei de transport, care ne lasă elevii pe drum atunci când nu este plătită de minister”, spune inspectoarea generală. Pe de altă parte, nici firma respectivă nu este obligată să suporte naveta elevilor timp de trei luni, fără să fi primit niciun ban.

Inspectoarea generală recunoaşte că situaţia este destul de grea, iar microbuzul şcolii din Jorăşti face cu greu faţă solicitărilor multiple, pentru că trebuie să-i transporte şi pe elevii mai mici din comună. „Trebuie să facem un orar mai bun, astfel încât elevii să nu stea după microbuz. Sperăm să primim o maşină nouă de la minister pentru Tg. Bujor. Noi am făcut solicitare încă de la sfârşitul anului trecut, dar n-am primit încă niciun răspuns”, mai declară şefa învăţământului gălăţean.

Directoarea liceului, Iolanda Bulgaru, ne-a declarat că nu vrea să comenteze nimic, dar susţine că zilele acestea va găsi cu siguranţă o soluţie.

Situaţia este destul de complicată, iar acest lucru se întâmplă numai din cauza faptului că Ministerul Educaţiei îşi permite să lase restanţe în respectarea legilor în vigoare. Şi toate pe spinarea elevilor, care şi-aşa vin cu greu la şcoală.

Citit 2103 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.