Lovitură sub centură pentru profesori. Foarte puţine gradaţii de merit

Lovitură sub centură pentru profesori. Foarte puţine gradaţii de merit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 75 de cadre didactice au primit această premiere, deşi anual numărul lor ajungea la 200


Cadrele didactice meritoase au primit anul acesta o lovitură sub centură la acordarea gradaţiilor de merit. „Doar 75 de angajaţi în învăţământ am putut să premiem, deşi în mod normal numărul acestora ajungea la 200, chiar şi mai mult, cifra reprezentând 16 la sută din totalul normelor. Din nefericire, anul acesta se suprapun două serii de profesori cu gradaţii, cei care primesc pe 5 ani şi cei cu 4 ani. Am fost nevoiţi să scădem numărul profesorilor care mai sunt încă în plată şi să acordăm gradaţii doar pentru 75 de dascăli, pentru a nu depăşi cele 16 procente din numărul total al normelor”, explică inspectoarea general-adjunctă, Diamanta Bulai.

În concluzie, doar aproximativ o treime din cadrele didactice care beneficiau de regulă anual de gradaţie au mai primit în 2013 premierea. Ca urmare, concurenţa a fost acerbă, iar nemulţumirile, la afişarea listelor cu câştigătorii, au fost multe. S-au înregistrat 31 de contestaţii. Rezultatele finale, conform graficului stabilit prin ordin de ministru, urmează să fie afişate pe 26 mai.

Citit 3936 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 17:46

10 comentarii

 • postat de INV-PROF DR-GARDIAN
  Luni, 27 Mai 2013 11:08
  VEDETI JUDETUL ARGES UNDE LA FIZICA S-AU PUTUT DA 10 GRADATII DIN CARE EVIDENT 4 SUNT ACTUALMENT INSPECTORI ADICA PSD+PNL, LA ALTA FIZICA-EDUCATIE FIZICA SI SPORT(DE ASTIA AU 3 FACULTATI) S-AU PUTUT DA 23 ??? PANA SI LA RELGIE-VEDEI DOAMNE S-AU PUTUT DA 4.

  CE CREDETI LA CHIMIE 3-TREI CA NU SUNT PSD+PNL?????

  CUM E POSIBIL CA LA CHIMIE ULTIMUL CARE IA SA AIBA 74 PUNCTE SI LA FIZICA BULTIMUL CARE IA GRADATIE SA AIBA NICI 61 PUNCTE ???

  EXISTA MINISTER, DNA ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Corectitudine si prostie
  Duminică, 26 Mai 2013 20:33
  Sunt persoane care mai au un an pana la pensie si au fost admise pentru gradatie? As dori sa aflu la nivel de tara.
  Va multumesc!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ASHA
  Sâmbătă, 25 Mai 2013 10:41
  @/pedagog de scoala noua - ai dreptate! E singurul lucru corect, cel spus de tine.Fata de un prof. de matematica care isi da sufletul daca e bun, sunt profesori care desi predau "ceva" real, nu stiu nici cum ii cheama.Si culmea, au , pentru relash, salariul de merit pus deoparte...Ia sa te vad, despre ce materie este vorba?Trebuie schimbate criteriile, nu hartiile...ca altfel devenim tiganie de care vor rade si tiganii-au si de ce, noi le dam apa la moara!...cu atatea nedreptati si lucruri absurde...
  0
  0
  Raportează
 • postat de lmn
  Miercuri, 22 Mai 2013 15:40
  ,,Din nefericire, anul acesta se suprapun două serii de profesori cu gradaţii, cei care primesc pe 5 ani şi cei cu 4 ani. Am fost nevoiţi să scădem numărul profesorilor care mai sunt încă în plată şi să acordăm gradaţii doar pentru 75 de dascăli, pentru a nu depăşi cele 16 procente din numărul total al normelor”
  Si tot din nefericire, acest lucru se intampla NUMAI in Galati! Cei cu 4 ani IES din plata, deci nu se suprapune nimic! Cum va explicati nr mare de locuri din Constanta, Suceava, Botosani...? Au un alt minister? Nu! Si atunci? Fara comentarii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @pedagog de scoala veche
  Miercuri, 22 Mai 2013 15:29
  Faci niste generalizari complet aiurea!
  Dupa tine, toti profesorii din scolile si liceele bune sunt praf, iar aia din scoli mai slabe sunt adevarati pedagogi!
  Vai de capul tau! Pai ce fel de pedagogi sunt aia mai, din moment ce trec bacul doar 10% din elevi?
  Spui ca se straduiesc si muncesc pe branci sa aduca elevul de 1 la nota de trecere! Poate ca se straduiesc ei, nu neg, dar, realitatea de la examene arata ca nu reusesc sa aduca elevul la nota de trecere, nici pe departe!
  Iar adevarul este cu totul altul: in scoli slabe si profesorii sunt total dezinteresati, si de multe ori au probleme si la partea stiintifica!
  Nu va mai deversati atat frustrarile pe profesorii din liceele bune! Ei si-au castigat posturile acolo prin examen si munca! Cand a fost concurs, profesorul din CNVA spre exemplu a iesit pe locul 1, iar cel de la metalurgic pe locul...14!
  Eu predau la un licei bun si as ceda oricand locul unui astfel de "mare pedagog" de la licee slabe. Sa vada si el cata munca este sa mentii performantele liceului! Sa vada cum iti vin elevi la matematica aproape praf, ca sa dau un exemplu habar nu au nici ce e acela centrul de greutate in triunghi, dar tu trebuie sa-i faci sa treaca toti bacul.
  De acord ca ave, elevi mai buni, insa si pretentiile si asteptarile de la noi sunt infinit mai mari.
  Si la noi vin elevi din ce in ce mai slabi de la an la an si uite ca reusim sa menitnem promovabilitatea peoste 95%, in timp ce pe la metalurgic se apropie catre 0%.
  Deci analizati mai bine ce afirmati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de invatatoarea leana din cucuietii din deal
  Miercuri, 22 Mai 2013 13:09
  poate atunci erau prea multe. nu se dau pe merit, asta e clar. relatii, politic si alte activitati "extrascolare". gasiti o alta forma de interesare materiala a celor ce exceleaza in profesie, mai eficienta pentru invatamint. doar de asta aveti functii in inspectorate si ministere cu supersalarii si responsabilitati "zero"..
  0
  0
  Raportează
 • postat de PARINTE
  Miercuri, 22 Mai 2013 11:07
  Din cauza gradatiilor,copiii nostri nu stiu nimic sau aproape nimic .Acum se umbla dupa punctaje la concursuri,se lucreaza cu copiii f.buni sau care fac pregatire iar restul ajung la liceu cu ditamai lipsurile.II INTERESEAZA ACTIV. EXTRACURICULARE MAI MULT DECAT CE TRB SA FACA LA CLASA.SE LUCREAZA DUPA F.MULTE OPTIONALE DE MULTE ORI NICI NU SE EXPLICA LA CLASA SI LI SE DAU TEME IAR COPIII HABAR NU AU.NU SE FIXEAZA CE LI SE PREDA SI TOT ASSSSSSSSSAAAAAAAAA.....................
  1
  0
  Raportează
 • postat de PARINTE
  Miercuri, 22 Mai 2013 11:05
  Din cauza gradatiilor,copiii nostri nu stiu nimic sau aproape nimic .Acum se umbla dupa punctaje la concursuri,se lucreaza cu copiii f.buni sau care fac pregatire iar restul ajung la liciu cu ditamai lipsurile.II INTERESEAZA ACTIV. EXTRACURICULARE MAI MULT DECAT CE TRB SA FACA LA CLASA.SE LUCREAZA DUPA F.MULTE OPTIONALE DE MULTE ORI NICI NU SE EXPLICA LA CLASA SISE DAU TEME IAR COPIII HABAR NU AU.NU SE FIXEAZA CE LI SE PREDA SI TOT ASSSSSSSSSAAAAAAAAA.....................
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nedreptatitul
  Miercuri, 22 Mai 2013 09:58
  De cele mai multe ori,aceste nenorocite gradatii,adevarat ,,mar al discordiei ,, intre oamenii din scoli,se iau tot pe ...SFINTELE PILE,adica daca te ai bine cu directorii si oamenii din consiliul de administratie din scoala,dar in primul rand cu INSPECTORII,atunci poti deveni abonat la aceste stimulente modeste ,dar atat de utile cand salariul este atat de modest!Stiu un caz,cand acum 2 ani, un amic,cu vechime,doctorat si activitati carca, 228228 nu a luat gradatia,nefiind in gratiile inspectorului ,care l-a preferat pe unul doar cu gradul II si fara performantele amicului,antipatizat de catre inspectorul ruginit si cu mentalitate comunista ,aflat in prag de pensie!Amicul munceste si atat ,adica isi face datoria ,fara acel impuls care ar fi fost cu siguranta daca munca sa ar fi fost apreciata si rasplatita,ofera si el pe masura corectitudinii aprecierii;un ban si-l mai scoate muncindu-si via ,unde natura ii rasplateste eforturile,obtinand mai mult decat nenorocita aia de gradatie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pedagog de scoala veche
  Miercuri, 22 Mai 2013 09:41
  Mare prostie si cu gradatiile astea de merit!
  Un profesor care munceste cu adevarat pe branci si numai el stie cat isi omoara neuronii zilnic sa scoata dintr-un elev *** de 1 un elev in stare sa treaca clasa sau sa ia bac-ul, cu parinti la fel de *** ca si elevul (asta in cazul in care el exista), nu o sa poata lua in veci niciun ban de pe urma gradatiilor de merit.
  Pe cand un profesor "geniu" de scoala cu staif, cu parinti care burdusesc si scoala si elevul si profesorul cu ... de toate (ca sa fiu finut cu ei), care nu face altceva decat sa omoare copilul cu teme peste teme de la pregatitoare in sus dar daca il compari dpdv al pedagogiei (esenta meseriei in fapt) cu celalalt profesor, e zero absolut dar are hartii cu carul si ia toate gradatiile posibile (care oricum palesc in fata orelor de meditatie)
  Nu e echitate si e trist si frustrant!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.