Răsplată de la Ministerul Educaţiei: Trei eleve din Galaţi premiate la olimpiadele internaţionale

Răsplată de la Ministerul Educaţiei: Trei eleve din Galaţi premiate la olimpiadele internaţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei Naţionale va premia, în luna septembrie, elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale, dar şi pe profesorii care i-au pregătit şi unităţile şcolare din care provin elevii. Cuantumul este de 12.180 lei pentru medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur sau premiul I, 8.080 lei - medalie de argint sau premiul al II-lea, 5.770 lei - medalie de bronz sau premiul al III-lea şi 3.940 lei - menţiune. Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale sunt de 4.310 lei pentru medalie de aur sau premiul I, 3.670 lei pentru medalie de argint sau premiul al II-lea, 2.860 lei pentru medalie de bronz sau premiul al III-lea şi 2.480 lei pentru menţiune. În această categorie intră elevii laureaţi la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D. I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică - Shumen. Pentru profesorii care au pregătit olimpicii respectivi, dar şi pentru şcolile de provenienţă se acordă câte un premiu care are cuantumul egal cu cel primit de elev. Sumele primite de şcoală vor fi utilizate doar pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Cosmina Albulescu de la Colegiul „C. Negri” pregătită de profesoara Gina Burghiu va fi şi ea premiată în septembrie. Ea a reprezentat România la Internaţionala de Geografie de la Kyoto şi a luat Medalia de aur.

Alina Cristea fostă elevă a Şcolii Nr. 29 va fi premiată în septembrie, alături de profesoara ei Mariana Mihai. Ea a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română.

Mai avem însă două eleve din Galaţi calificate la fazele internaţionale ale olimpiadelor. De asemenea, Maria Cristina Ionescu de la CNVA (profesoară Elena Tudorache) a obţinut o menţiune la Olimpiada Internaţională de Lingvistică ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la Manchester.

Citit 2427 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2013 17:46

5 comentarii

 • postat de profesor
  Miercuri, 07 August 2013 23:43
  5.13.197.***
  Maria Cristina Ionescu de la CNVA a luat si medalie de bronz pe echipe la Olimpiada Internationala de Lingvistica. Iar va documentati superficial!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Miercuri, 07 August 2013 18:43
  5.13.209.***
  Ar trebui si multumiri pletosului care a reusit sa treaca LEGEA pentru recompense. Suspendata de uzurpatorul Base cu ajutorul CCR, bine ca a fost reluata pentru a motiva competenta in Romania. Chiar daca il irita la maxim pe al sef. Si atunci, ca VAJNIC SECU&ACTIVIST DE PARTID, ataca pe alte cai.

  Sa-i fie RUSINE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Beatrice
  Miercuri, 07 August 2013 14:10
  109.166.139.***
  Bravo, Maria ! Felicitari ! Esti o fata deosebita ! Ma bucur mult pentru rezultatul tau ! Esti o mandrie pentru liceul tau, pentru familie si prieteni !
  0
  0
  Raportează
 • postat de ANONIM
  Miercuri, 07 August 2013 12:54
  109.166.142.***
  Sunt incantata de faptul ca stiu acest cadru didactic de exceptie, care este doamna profesoara BURGHIU GINA!....un profesor foarte pregatit din punct de vedere profesional,muncitor si de o modestie fara margini !....sunt bucuroasa de elevii scolii in care lucrez ca sunt buni si interesati de carte !...felicitari tuturor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dana
  Miercuri, 07 August 2013 11:11
  5.13.133.***
  Felicitari, doamna Burghiu, meritati rasplata muncii de ani de zile pe care o depuneti cu elevii capabili de performanta. Ne bucuram ca aceasta rasplata a venit prin Cosmina! Meritati amandoua!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.