Răsplată de la Ministerul Educaţiei: Trei eleve din Galaţi premiate la olimpiadele internaţionale

Răsplată de la Ministerul Educaţiei: Trei eleve din Galaţi premiate la olimpiadele internaţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei Naţionale va premia, în luna septembrie, elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale, dar şi pe profesorii care i-au pregătit şi unităţile şcolare din care provin elevii. Cuantumul este de 12.180 lei pentru medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur sau premiul I, 8.080 lei - medalie de argint sau premiul al II-lea, 5.770 lei - medalie de bronz sau premiul al III-lea şi 3.940 lei - menţiune. Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale sunt de 4.310 lei pentru medalie de aur sau premiul I, 3.670 lei pentru medalie de argint sau premiul al II-lea, 2.860 lei pentru medalie de bronz sau premiul al III-lea şi 2.480 lei pentru menţiune. În această categorie intră elevii laureaţi la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D. I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică - Shumen. Pentru profesorii care au pregătit olimpicii respectivi, dar şi pentru şcolile de provenienţă se acordă câte un premiu care are cuantumul egal cu cel primit de elev. Sumele primite de şcoală vor fi utilizate doar pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Cosmina Albulescu de la Colegiul „C. Negri” pregătită de profesoara Gina Burghiu va fi şi ea premiată în septembrie. Ea a reprezentat România la Internaţionala de Geografie de la Kyoto şi a luat Medalia de aur.

Alina Cristea fostă elevă a Şcolii Nr. 29 va fi premiată în septembrie, alături de profesoara ei Mariana Mihai. Ea a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română.

Mai avem însă două eleve din Galaţi calificate la fazele internaţionale ale olimpiadelor. De asemenea, Maria Cristina Ionescu de la CNVA (profesoară Elena Tudorache) a obţinut o menţiune la Olimpiada Internaţională de Lingvistică ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la Manchester.

Citit 2477 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2013 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.