Campanie VL "Operaţiunea GHIOZDANUL": Cum îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de şcoală

Campanie VL "Operaţiunea GHIOZDANUL": Cum îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai sunt aproape două săptămâni până la deschiderea anului şcolar şi, cu toate acestea, deocamdată, părinţii nu prea au călcat prin librării. Tocmai de aceea, în perioada următoare, vom încerca să le venim în ajutor, oferindu-le, printr-o serie de articole, informaţii despre preţurile rechizitelor, al altor materiale didactice cerute la grădiniţă şi la şcoală, dar şi despre costul uniformelor sau al hainelor de şcoală. Fie că au copil la grădiniţă, la şcoală primară, la gimnaziu sau la liceu, vom încerca să vedem, pe rând, la ce cheltuieli trebuie să facă faţă părinţii până pe 16 septembrie, dar şi cât ar trebui să mai scoată din buzunar până la sfârşitul anului şcolar. La final, vom trage linie şi vom afla cât costă educaţia unui copil de vârstă şcolară sau preşcolară.

Rechizite la preţul de anul trecut

Deocamdată, avem o veste bună pentru părinţi: rechizitele nu s-au scumpit! În librăriile care s-au aprovizionat cu marfă încă din vară vor găsi produse cu aceleaşi preţuri ca anul trecut. Şi în supermarketuri sunt oferte interesante. În librării am găsit caiete dictando de tip I şi II la preţuri cuprinse între 0,75 lei şi 1,4 lei. Nu doar calitatea, dar şi numărul de pagini face diferenţa de preţ. Astfel, un caiet de matematică sau de română poate costa minim 1,4 lei (48 de file), 1,7 lei (80 de file) sau 3,2 lei (o sută de file). Preţul caietului studenţesc porneşte de la 2 lei (48 de file) şi  ajunge la 6,5 lei (o sută de file). Un ghiozdan poate costa de la 50 de lei în sus.

Totuşi, gălăţenii nu s-au înghesuit deocamdată la cumpărături, după cum ne-au spus mai mulţi librari. Cel mai probabil, părinţii copiilor de grădiniţă şi ai celor de la clasele primare aşteaptă să primească „listele cu necesarul” de la cadrele didactice. În funcţie de „pretenţiile” educatoarei sau ale învăţătoarei, listele şi costurile aferente sunt diferite, putând depăşi 150 de lei de fiecare copil în parte. Mai multe amănunte despre cheltuielile pe care trebuie să le suporte părinţii preşcolarilor, dar şi despre tipul de rechizite necesar celor mai mici dintre învăţăcei, în materialul următor.

Foto: B. Codrescu

Citit 2018 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.