Studenţii străini de la Universitatea "Dunărea de Jos" îşi petrec sfârşitul de an în ţara de baştină

Studenţii străini de la Universitatea "Dunărea de Jos" îşi petrec sfârşitul de an în ţara de baştină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În jur de 70 de studenţi străini învaţă, în acest an universitar la Galaţi, la Universitatea „Dunărea de Jos”. Este vorba despre 30 de tineri care studiază în cadrul programului european Erasmus şi despre alţi 40 de studenţi care au ales să se specializeze pe cont propriu în oraşul de la Dunăre. Ei se află la Galaţi pentru un singur semestru, pentru un universitar sau chiar pentru un ciclu complet de studii. Cu excepţia a patru sau cinci dintre ei, studenţii străini au preferat să treacă în noul an alături de familia din ţara lor de origine, plecând deja acasă, urmând să se întoarcă în prima săptămână din ianuarie.

Turcii, interesaţi de economie

Aşa cum am aflat de la Serviciul de Relaţii Internaţionale şi Comunicare din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, jumătate dintre studenţii străini care au câştigat o bursă Erasmus vin din Republica Turcă. Zece studiază economie, iar restul se specializează în literatură, inginerie electrică sau inginerie mecanică. Alţi şapte au venit tocmai din Portugalia, dar mai sunt câţiva şi din Italia şi Spania.

Plătesc peste 300 de euro lunar

Alţi studenţi se află la Universitatea „Dunărea de Jos” pe cont propriu. Cu alte cuvinte, ei au ales să urmeze aici un ciclu întreg de studii, plătind din buzunarul lor câte 320 de euro lunar. Este vorba despre 30 de turci, patru sirieni, trei israeliţi, dar şi despre un canadian, un iordanian şi un locuitor din Arabia Saudită. Cei mai mulţi dintre ei au ales să studieze Medicina sau Dreptul. Înainte de a se apuca de studii în România, ei au urmat, obligatoriu, un an de pregătire la o universitate din ţara noastră, pentru învăţarea limbii române.

Citit 2063 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2013 10:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.