Curricula şcolară nu se schimbă - EDUCAŢIA SEXUALĂ, parte a disciplinei Educaţie pentru sănătate

Curricula şcolară nu se schimbă - EDUCAŢIA SEXUALĂ, parte a disciplinei Educaţie pentru sănătate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La sfârşitul lunii septembrie, peste 60 de organizaţii neguvernamentale au trimis un apel de urgenţă către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli. Demersul ONG-urilor, susţinut de Ministerul Sănătăţii, nu a schimbat, însă, curricula şcolară.

Potrivit ultimelor declaraţii ale ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, educaţia sexuală în şcoală se va face, ca şi în anii anteriori, în cadrul disciplinei opţionale Educaţie pentru sănătate.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei consideră că educaţia sexuală se predă suficient în cele şase module ale disciplinei Educaţie pentru sănătate, programa fiind atât de complexă încât nu se poate adăuga nimic.

Citit 2551 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 18:07

5 comentarii

 • postat de Irimia
  Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 01:42
  212.201.44.***
  A face educatie sexuala nu inseamna destrabalare in scoli. Inseamna a preveni avorturi, sau mai rau, copii care se nasc din parinti tot copii, care nu sunt pregatiti pentru a ii creste si care nu pot face altceva decat sa le distruga viitorul, deoarece a face educatie parentala la 17-19 ani este mult prea mult. Sunt foarte multi parinti care din diverse motive nu fac acasa un minim de educatie sexuala copiilor lor, nevorbind deloc cu ei, si atunci scoala trebuie sa acopere si aceasta parte. Nu este vorba despre a sti cum te-ai nascut, este vorba despre boli, protectie si prevenirea conceperii unui copil la o varsta mult prea frageda pentru a te putea numi parinte. Nu vad unde e destrabalarea aici...
  1
  6
  Raportează
 • postat de Miron Gheorghe
  Vineri, 23 Octombrie 2015 16:45
  217.147.83.***
  Kiss!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu Adrian Sandu
  Joi, 22 Octombrie 2015 10:49
  84.117.45.***
  Mai frati crestini cum putem noi sa lasam copiii nostri, viitorul patriei sa se destrabalez in scoli cand biserica ortodoxa ne spune clar ca acesta e un mare pacat? Asa ceva numai homosexualul ala de Cernea putea sa faca!
  14
  7
  Raportează
 • postat de o soala buna ca sa aiba enit decent
  Joi, 22 Octombrie 2015 10:27
  5.13.145.***
  Un curriculum şcolar şi nu "o curriculă!"

  Binenţeles că şcoala trebuie să se preocupe de educaţia sexuală a elevilor, iar acest lucru nu are nimic de-a face cu vulgaritatea, pornografia sau libertinajul, aşa cum cred unii.
  Domnu' Silviu, lasă-i pe copiii dumitale să "înveţe" educaţia sexuală după net sau de la Capatos!
  4
  8
  Raportează
 • postat de silviu
  Miercuri, 21 Octombrie 2015 22:04
  89.137.230.***
  Pe copii ar trebui sa ii invatam cum sa se descurce in aceasta lume plina de pedofili, violatori, hoti, corupti, escroci si apoi educatia sexuala. Sa ii invatam cum sa aiba o meserie, o soala buna ca sa aiba enit decent si sa nu fie nevoit sa devina hot, infractor sau criminal. Ei oricum stiu ca nu mai sunt adusi de barza. Au surse de informare de pe net sau tv.
  6
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.