Potop de controale la bănci şi case de amanet

Potop de controale la bănci şi case de amanet
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Perioada sărbătorilor a fost una cu multe emoţii pentru sute de unităţi care operează cu valori, de genul băncilor, instituţiilor de creditare, schimburilor valutare sau caselor de amanet ori a sălilor de jocuri, poliţiştii verificând la sânge tot ce ţine de sistemele de securitate. 271 de societăţi care au acest profil de activitate au fost controlate în decurs de mai puţin de două săptămâni, în toată ţara, rezultatul fiind dezastruos pentru aproape jumătate dintre ele. Verificările au scos la iveală faptul că administratorii unităţilor nu se preocupaseră suficient cât să fie în legalitate cu toate sistemele de supraveghere şi pază a obiectivelor şi valorilor pe care le gestionează, în 144 dintre situaţii oamenii legii aplicând amenzi.

Conform datelor furnizate printr-un comunicat remis de Biroul de Presă al Poliţiei Române, valoarea amenzilor aplicate ajunge la 115.000 lei, sancţiunile fiind dublate de somaţii, prin care celor amendaţi li s-a pus în vedere remedierea urgentă a deficienţelor. În două cazuri, neregulile constatate de echipele de control au avut caracter penal, în cauzele respective fiind cercetate două persoane.

Poliţiştii anunţă că vor continua și în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.


Citit 2411 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.