Furtul din balta privată, sport naţional la Braniştea

Furtul din balta privată, sport naţional la Braniştea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pescuitul ilegal în bălţile private este un sport de la care braconierii nu fac rabat, indiferent de anotimp, mai ales când consumul sau vânzarea produsului obţinut pe căi ilicite sunt singurele surse de exsitenţă. Amenajările piscicole sunt intens şi frecvent vizate de hoţi, administratorii declarându-se, nu o dată, depăşiţi de îndrăzneala celor care vin să le golească bălţile, bine echipaţi şi cu scule performante, care nu dau greş. Un nou incident de acest gen s-a petrecut miercuri seara, la balta Lozova din Braniştea, unde doi tineri au fost surprinşi pe luciul de apă de administratorul bălţii. Singura modalitate a a pune mâna pe pescarii nepoftiţi a gost pânda, care a durat circa 45 de minute. 

"Eu şi tatăl meu i-am aşteptat în apă să iasă. I-am urmărit şi i-am prins. Aveau plasă monofilament şi costume speciale ca să reziste în apă şi să pescuiască cât mai mult. Aveau aproape 60 de kilograme de peşte. Sunt doi fraţi din sat, care nu muncesc şi din asta trăiesc. Au recunoscut că au venit la furat, nu ne-au făcut probleme cum am avut în alte cazuri, când am prins hoţi şi au sărit la bătaie", ne-a spus Laurenţiu Popa, administratorul bălţii Lozova. 

Cei doi fraţi, unul de 18 ani şi celălalt de 21 de ani, au fost daţi pe mâna poliţiştilor Secţiei 1 Rurale, care au ajuns imediat la locul faptei. Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru deţinere de peşte fără documente de provenienţă şi folosirea de plase monofilament. Atacul braconierilor de miercuri nu a fost unul singular în ultimele luni, la Lozova. La finele anului trecut, un alt caz similar a avut loc pe aceeaşi baltă. Un individ despre care oamenii din sat susţin că ar lucra la Primărie a fost prins pescuind ilegal din baltă şi reţinut tot de administratorul care l-a dat pe mâna poliţiei. 

Citit 8356 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2018 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.