Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

Pescuitul ilegal în bălţile private este un sport de la care braconierii nu fac rabat, indiferent de anotimp, mai ales când consumul sau vânzarea produsului obţinut pe căi ilicite sunt singurele surse de exsitenţă. Amenajările piscicole sunt intens şi frecvent vizate de hoţi, administratorii declarându-se, nu o dată, depăşiţi de îndrăzneala celor care vin să le golească bălţile, bine echipaţi şi cu scule performante, care nu dau greş. Un nou incident de acest gen s-a petrecut miercuri seara, la balta Lozova din Braniştea, unde doi tineri au fost surprinşi pe luciul de apă de administratorul bălţii. Singura modalitate a a pune mâna pe pescarii nepoftiţi a gost pânda, care a durat circa 45 de minute. 
"Eu şi tatăl meu i-am aşteptat în apă să iasă. I-am urmărit şi i-am prins. Aveau plasă monofilament şi costume speciale ca să reziste în apă şi să pescuiască cât mai mult. Aveau aproape 60 de kilograme de peşte. Sunt doi fraţi din sat, care nu muncesc şi din asta trăiesc. Au recunoscut că au venit la furat, nu ne-au făcut probleme cum am avut în alte cazuri, când am prins hoţi şi au sărit la bătaie", ne-a spus Laurenţiu Popa, administratorul bălţii Lozova. 
Cei doi fraţi, unul de 18 ani şi celălalt de 21 de ani, au fost daţi pe mâna poliţiştilor Secţiei 1 Rurale, care au ajuns imediat la locul faptei. Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru deţinere de peşte fără documente de provenienţă şi folosirea de plase monofilament. Atacul braconierilor de miercuri nu a fost unul singular în ultimele luni, la Lozova. La finele anului trecut, un alt caz similar a avut loc pe aceeaşi baltă. Un individ despre care oamenii din sat susţin că ar lucra la Primărie a fost prins pescuind ilegal din baltă şi reţinut tot de administratorul care l-a dat pe mâna poliţiei. 


Citit 7078 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2018 23:00

3 comentarii

 • postat de X Luni, 15 Ianuarie 2018 11:24 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  1

  @Lupu Alexandru - comunismul din tine iese la vedere ;)
  @Victor - cred ca e pedeapsa mai mare pentru infractiunea prezentata .

  Raportează
 • postat de Victor Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:15 188.24.222.*** Link la comentariu
  0
  5

  Ce spui dumneata seamana cu ce au facut comunistii cand au nationalizat.
  Pai daca n-ar fi fost privata acea balta crezi dumneata ca mai era solz de peste in ea?
  Nu mai era. Ca dupa '90 s-a furat absolut tot. Inclusiv pestele din balta. Pestele ala pe care l-au prins este rezultatul repopularii baltii, pazei acesteia, furajarii, ca altfel indivizii pescuiau matasea broastei si mormoloci.
  Crezi dumneata ca daca balta era a satului si era administrata de primarie ar fi avut peste in ea? Nu ar fi avut. S-ar fi pescuit tot ca n-avea nimeni bani sa asigure paza. De repopulari si de furajari sigur primarul n-ar fi avut bani. Si crezi dumneata ca indivizii aia ar fi muncit cinstit la balta? La taiat stuf, la amenajarea malului, la furajare, la pescuit cand era sezonul. Nu. Tot la furat ar fi mers.
  Ce ma mir e ca politia n-a deschis dosar penal pentru furt, ca doar asta e principala infractiune.

  Raportează
 • postat de Lupu Alexandru Vineri, 12 Ianuarie 2018 11:42 82.79.116.*** Link la comentariu
  9
  4

  Comunitatile s-au format in jurul resurselor, pentru ca locuitorii sa-si asigure hrana. Nu cred ca este o solutie buna situatia aceasta in care, sa existe un singur beneficiar major......la restul praf in ochi.......Consilierii locali impreuna cu primarul ar trebui sa gaseasca solutii, ca toata comunitatea sa beneficieze de resursele locale.......

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.