O sută de copii au dansat pentru Teo

O sută de copii au dansat pentru Teo
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prichindeii de la patru grădiniţe din Galaţi s-au adunat, joi, 1 februarie 2018, la Universitatea "Dunărea de Jos", pentru a-l susţine pe colegul lor, Teodor Lupea, băieţelul diagnosticat cu hemipareză, în urma unei înţepături de insectă. Micuţul, în vârstă de 3 ani şi 10 luni, va pleca duminică la Viena, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale complicate de implantare de nerv, pentru a-i putea fi recuperată funcţionalitatea braţelor. Costurile operaţiei, enorme pentru părinţii săi, nu ar fi putut fi acoperite dacă în ajutor nu i-ar fi sărit semenii, care au strâns 25.000 de euro în doar trei săptămâni, în urma unei campanii derulate printr-o asociaţie de binefacere. Cu toate acestea, părinţii băieţelului au rămas descoperiţi în privinţa banilor necesari deplasării şi cazării la Viena.

Sprijinul a venit din partea copiiilor de la grădiniţele nr. 7, 32, 45 şi 26, care cu ajutorul cadrelor didactice şi, desigur, al părinţilor, au organizat un flshmob pentru Teo, în cadrul căruia au dansat şi au pictat un banner uriaş, şi au strâns o parte din banii necesari deplasării şi perioadei post-operatorii, când Teo va trebui să fie atent supraveghat de medicii austrieci.

"Am fost informaţi, de medicul din Viena, că o să stăm o lună, cu cazare, nu în spital, că nu ne-am putea permite. O să aibă ghips, o să îi ridice mâna, pentru că fiind nervul mort, are mâna căzută din umăr", ne-a precizat Mihaela Lupea,  mama lui Teo.

Intervenţia chirurgicală este programată pentru jumătatea săptămânii viitoare.

Citit 1189 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.