Dunărea mai are 11 centimetri până la cota de inundaţie

Dunărea mai are 11 centimetri până la cota de inundaţie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dunărea a mai crescut nouă centimetri, ajungând la 589 de centrimetri, cu doar 11 centimetri mai puţin faţă de cota de inundaţie. Apa a pătruns deja pe o parte din aleea pietonală de pe Faleza Inferioară, în zona cea mai joasă.

Conform specialiştilor, Dunărea va atinge la Galaţi cota de inundaţie şi o va depăşi, chiar dacă nu cu mult, în următoarele zile. "Prognoza dată de INHGA, pentru  perioada 26 martie - 2 aprilie, ne arată că, în perioada 31 martie - 2 aprilie, la Galaţi, este posibil să se depăşească cota de inundaţie, adică cota de 600 de centimetri, dar va fi o depăşire foarte mică, de patru până în cinci centimetri", ne-a explicat Dorian Dumitru, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ).

Există însă şi veşti bune. Specialiştii susţin că Dunărea a scăzut deja la Gruia, ceea ce înseamnă că fluviul nu va mai crea probleme prea mult timp. "Îmbucurător este faptul că este a treia zi în care, la Gruia, cota Dunării scade, asta înseamnă că lacul de acumulare de la Porţile de Fier a început să reţină debit suplimentar. Creşterea din următoarele zile, după cum arată situaţia de la datele colectate de la mirele hidrometrice ale AFDJ, va fi între unul şi cinci centimetri", a conchis Dorian Dumitru.

Citit 1951 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2018 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.