Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Dunărea a mai crescut nouă centimetri, ajungând la 589 de centrimetri, cu doar 11 centimetri mai puţin faţă de cota de inundaţie. Apa a pătruns deja pe o parte din aleea pietonală de pe Faleza Inferioară, în zona cea mai joasă.
Conform specialiştilor, Dunărea va atinge la Galaţi cota de inundaţie şi o va depăşi, chiar dacă nu cu mult, în următoarele zile. "Prognoza dată de INHGA, pentru  perioada 26 martie - 2 aprilie, ne arată că, în perioada 31 martie - 2 aprilie, la Galaţi, este posibil să se depăşească cota de inundaţie, adică cota de 600 de centimetri, dar va fi o depăşire foarte mică, de patru până în cinci centimetri", ne-a explicat Dorian Dumitru, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ).
Există însă şi veşti bune. Specialiştii susţin că Dunărea a scăzut deja la Gruia, ceea ce înseamnă că fluviul nu va mai crea probleme prea mult timp. "Îmbucurător este faptul că este a treia zi în care, la Gruia, cota Dunării scade, asta înseamnă că lacul de acumulare de la Porţile de Fier a început să reţină debit suplimentar. Creşterea din următoarele zile, după cum arată situaţia de la datele colectate de la mirele hidrometrice ale AFDJ, va fi între unul şi cinci centimetri", a conchis Dorian Dumitru.

Citit 1697 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2018 22:48

1 comentariu

 • postat de Simona Joi, 29 Martie 2018 11:31 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  3

  Si de ce nu se iau masuri deloc?
  De ce nu s-au pus saci cu nisip pe aleea pietonala unde a deversat putin Dunarea?
  Trebuie neaparat sa ne plimbam prin apa ca fraierii?
  Oare cand vor interveni Institutiile publice in astfel de situatii? Cand va fi mai grav, ca sa dam vina ca nu s-a putut din nu stiu ce cauza? Ne uitam doar la prognoze fara sa actionam!
  NESIMTIRE TOTALA!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.