O fanfară din Olanda concertează cu Fanfara Centrului Cultural

O fanfară din Olanda concertează cu Fanfara Centrului Cultural
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

“Una dintre cele mai bune orchestra olandeze de suflători” ne va delecta cu ritmurile alămurilor sale strălucitoare mâine, 13 mai, de la ora 12,00, în Grădina Publică, ne anunţă Centrul Cultural “Dunărea de Jos”.

Intrarea este liberă!

Concertul inedit va prilejui întâlnirea a două formaţii: cunoscuta deja fanfară gălăţeană “Valurile Dunării” a Centrului Cultural, şi, “oaspete special” – Oefening en Uitspanning, (încercăm o traducere: “Exerciţiu şi tensiune”), din Olanda.

“Suntem o asociaţie plină de viaţă de la Wijk şi Aalburg”, provincie din Brabant, sudul Olandei, „cu o bogată şi lungă tradiţie”, am găsit pe site-ul lor. Formaţie de neprofesionişti, cu hobby muzical, înfiinţată în 1904, e distinsă de trei ori cu titlul competiţia naţională de Brassband (alămuri) şi la competiţiile federale. Au fost premiaţi la concursul mondial de muzică din Kerkrade, Ţările de Jos. Se constituie şi într-o şcoală muzicală pentru tinerele talente. Fac şi muzică de fim. Au colaborat cu renumiţi solişti. Prima ieşire din ţară au avut-o anul trecut, onorând o invitaţie în Vietnam. Sunt „un pivot important în menţinerea muzicii amatori în regiune”.

Citit 2337 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.