Recital, revistă şi musical, la Festivalul ”Leonard”

Recital, revistă şi musical, la Festivalul ”Leonard”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Internaţional "Leonard" este bogat în evenimente în acest sfârşit de săptămână, gălăţenii având ocazia să aleagă între un recital de lied, un spectacol de revistă şi un musical cu mare succes pe Broadway.

Vineri, 9 noiembrie, de la ora 19,00, a fost programat un recital de lied susţinut de sopranele Mihaela Alexa, Adelina Diaconu şi mezzosopranele Florentina Soare şi Cosmina Stancu, acompaniate la pian de Ludmila Calalb. Spectatorii vor asculta capodopere ale lui Robert Schumann, Hugo Wolf, Claude Debussy, Felicia Donceanu, Tiberiu Brediceanu, Sabin Păutza, George Enescu.

Sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 18,00, gălăţenii sunt aşteptaţi la o porţie de bună dispoziţie - "Cabaret", în regia lui Bogdan Drăgulescu, un spectacol în teatru despre teatru, una dintre montările de succes, care se joacă cu sala plin la fiecare reprezentaţie, încă din 2013, când a avut loc premiera. Doi foşti colegi de teatru, Ionuţ şi Mitică, interpretaţi de Ionuţ Negrişanu şi Mitică Barbu, ambii acum bătrâni, deapănă amintiri despre ceea ce a fost odată teatrul în care au lucrat. Amintirile celor doi redau viu spectacolele susţinute pe scenă, cu mulţi ani înainte, de către fostele lor colege: Cristina (Cristina Vasopol), Mariana (Mariana Pisică), Silvia (Silvia Niţă) sau chiar de către ei. În distribuţie apar şi Mihuţ Niţă, Adrian Ţurcanu, Costel Donose şi Daniel Nistor. Regia şi scenografia sunt semnate de doi colaboratori vechi ai teatrului, Bogdan şi Daniela Drăgulescu, coregrafia de Gabriela Gegea, iar conducerea muzicală va aparţine dirijorului Nicolae Mantu.

În ultima zi de weekend, duminică, 11 noiembrie, de la ora 18,00, refrene dragi, care v-au legănat copilăria, vor răsuna pe scena festivalului, la "My Fair Lady", un musical care, pus pentru prima dată în scenă pe Broadway în 1956, chiar şi astăzi, după mai bine de 60 de ani, continuă să cucerească generaţii întregi de spectatori, fiind denumit de critici „musicalul perfect”.

Spectacolul este regizat de Teodor Niţă şi va evolua sub bagheta dirijorală a lui Eugen Dan Drăgoi. "My Fair Lady" transpune fidel în teatrul muzical "Pygmalion"-ul lui Shaw, nu numai păstrând nealterate acţiunea anecdotică şi personajele, dar reproduce scene întregi, replică cu replică, din lucrarea originală. Montarea gălăţeană are peste 30 de ani de la prima reprezentaţie, un adevărat record. Spectacolul care se va juca duminică reprezintă o nouă versiune, dinamică, adaptată cerinţelor publicului de astăzi. Fiind un spectacol unitar, scenele se succed fără întrerupere, fără interludii muzicale adăugate spre a beneficia de timp pentru schimbarea decorului. Vor urca pe scenă Teodor Niţă, Alice Silvia Niţă, Dominic Cristea, Alexandru Dobre, Viorica Mărăndici, Florina Nistor, Costel Donose, Adrian Ţurcanu, Adina Gurenciuc, Maria Macovei, Dumitru Barbu, Maria Orzan, Gheorghe Racoviţă.

Vineri şi sâmbătă, preţul biletelor este de 21,6 lei întreg şi 10,8 lei cu reducere, iar duminică este 32,4 lei întreg şi 21,6 cu reducere.

Citit 923 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.