Teii de pe Faleza Superioară nu mai pot fi salvaţi
Foto: Iulia Kelt

Teii de pe Faleza Superioară nu mai pot fi salvaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Densitatea copacilor de pe marginea străzii este direct corelată cu starea psihică şi emoţională a cetăţenilor. Specialiştii consideră că arborii ajută la îmbunătăţirea calităţii aerului, la scăderea stresului şi că încurajează activităţile fizice, cum ar fi plimbările lungi sau sesiunile de jogging.

De-a lungul Falezei Superioare, teii nu ne mai îmbie cu parfumul lor relaxant. Situaţia lor este îngrijorătoare, iar imagina pe care o oferă, dezolantă. Aproape toţi teii, deveniţi emblematici pentru oraşul nostru, sunt uscaţi şi par afectaţi de boli, deşi este cunoscut faptul că aceştia au o mare putere de regenerare, rezistând foarte bine chiar şi la secetă.

Un tei sănătos poate suporta un an fără tratamente şi o pierdere masivă a frunzişului, dar ulterior are nevoie de tratamente preventive pentru a supravieţui. Din spusele comisarului şef al Gărzii de Mediu, Marian Mocanu, teii de pe Faleză nu au mai primit tratamente din momentul în care au fost plantaţi, aceasta fiind, probabil, una dintre cauzele pierderii lor.

"După ce s-au plantat acei tei, nu au mai fost făcute tratamente. Din spusele specialistului din cadrul Primăriei, teii respectivi au suferit un şoc termic. Se vor lua măsuri, urmând ca toţi copacii uscaţi din zonă să fie scoşi, iar în locul lor se vor planta alţii. Conform planului nostru, în toamnă acestui an vor avea loc lucrări de plantare", ne-a spus Marian Mocanu.

În ceea ce priveşte scoaterea şi îndepărtarea cioatelor, comisarul şef al Gărzii de Mediu nu a putut oferi o precizare exactă.

Citit 5781 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.