Astăzi, ”fratele” francez Pessac este în mare sărbătoare!

Astăzi, ”fratele” francez Pessac este în mare sărbătoare!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Astăzi, 7 septembrie, sărbătoare mare la Pessac, oraşul înfrăţit cu Galaţiul nostru, înglobat în comunitatea Bordeaux din Franţa! S-au înscris la participare peste 100 de asociaţii  din cultură, artă, sport, sociale. Pe pagina oraşului se poate citi de ceva vreme următorul anunţ: „Vrei să exersezi o activitate sau să te implici într-o asociaţie? Ne vedem sâmbătă, 7 septembrie, de la 11,00 la 17,00, pentru a întâlni peste o sută de asociaţii din Pessac. Sport, cultură, muzică, dans, teatru, arte vizuale, solidaritate, dezvoltare durabilă, pentru tine sau copiii tăi, dar şi viaţa cartierelor din Pessac. Va fi ceva pentru toate gusturile şi toate dorinţele!” –  ne asigură organizatorii: Oraşul Pessac, Asociaţia Casa Asociaţiilor şi Oficiul Sportului.

Puncte centrale ale evenimentelor vor fi Piaţa celei de-a V-a republici, Piaţa Libertăţii şi Şcoala Aristide Briand nr. 1. Vor fi asigurate şi servicii de catering pentru cei care vor alege să petreacă cât mai mult timp sărbătorind.

În prealabil, Consiliul de Administraţie al Comité De Jumelage Pessac (Comitetul pentru înfrăţiri) s-a întrunit miercuri, 10 iulie, şi a procedat la reînnoirea Biroului de conducere al. 

Ca în fiecare an, Comitetul de înfrăţire organizează o deplasare la unul dintre „gemenele” europene ale Pessac-ului.

Puteţi să vă faceţi o imagine şi vizionând o înregistrare postată pe YouTube, după sărbătoarea din anul trecut: dans tandru, un cadril, ca pe vremuri, în haine şi cu maniere de epocă. 

Citit 1526 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.