Periplu prin cele mai frumoase pagini muzicale dedicate Dunării. GRATUIT

Periplu prin cele mai frumoase pagini muzicale dedicate Dunării. GRATUIT
Concert în aer liber
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" îi aşteaptă pe gălăţeni, duminică, 15 septembrie, de la ora 20,00, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii de la Dunărea de Jos, pentru un periplu prin cele mai frumoase pagini muzicale dedicate Dunării.

Soliştii Mihaela Alexa, Adrian Mărginean, Florin Bobei şi Valentin Vasopol, acompaniaţi de corul, baletul şi orchestra teatrului, vor evolua sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi, în spectacolul "Vocile Dunării".

Dublu licenţiat şi doctor Magna cum laudae al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Eugen Dan Drăgoi s-a afirmat iniţial în arta muzicală bizantină şi a dirijatului coral. În 2002 devine membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, iar în toamna aceluiaşi an este desemnat laureat UNESCO şi primeşte o bursă în Canada. Graţie colaborării sale cu nume sonore din lumea muzicală, lucrările sale sunt cântate în Italia, Germania, Franţa şi Australia, dar şi de Corul Operei din Iaşi sau de Orchestra Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti.

Din 2003 este angajat ca maestru de cor la Teatrul "N. Leonard", iar în 2010 dirijează pentru prima dată orchestra acestei instituţii, consacrându-se acestui domeniu. Din 2012, este lector dr. al Facultăţii de Arte din Galaţi şi preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Profesorilor de Arte.

Soprana Mihaela Alexa este absolventă a Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Din 2013, este solistă a Liricului gălăţean, unde a debutat în numeroase roluri. Este laureată a mai multor concursuri naţionale şi s-a perfecţionat în cadrul cursurilor de măiestrie vocală susţinute de nume mari ale scenei.

Tenorul Florin Bobei a urmat cursurile Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi şi a studiat la Facultatea de Arte din Galaţi. Este solist al teatrului din 2015, printre rolurile sale numărându-se Adam din opereta "Vânzătorul de păsări", Edwin din opereta "Silvia" sau Nemorino din opera "Elixirul dragostei".

Tenorul Adrian Mărginean a studiat muzică la Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti. Este solist al Muzicalului gălăţean încă din 2009. Din anul 2014, cochetează şi cu regia, fiind absolvent al cursurilor de regie de operă de la Academia de Muzică "Gh. Dima" din Cluj Napoca. Din 2018, ocupă funcţia de director artistic al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".

Tenorul Valentin Vasopol este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Debutează imediat după absolvirea cursurilor la Braşov, unde este apreciat de regizorul Cristian Mihăilescu şi adus la Galaţi, unde a rămas până în prezent, fiind distribuit în numeroase roluri, atât în opere şi operete, cât şi în spectacole de revistă ca intrepret de muzică uşoară.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Citit 2005 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 04:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.