Femeie sfâşiată de câini, la Scânteieşti

Femeie sfâşiată de câini, la Scânteieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La 39 de ani, a crezut că nu mai ajunge acasă, la soţ * „Vreo 10 câini ciobăneşti au tăbărât pe mine, să mă sfâşie”, spune Ionica Maravela * Femeia este internată acum la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi * Noroc de un tânăr care a scos-o pe femeie dintre fălcile câinilor * „E drept că ciobanii de pe aici nu prea îşi ţin câinii legaţi”, declară primarul Ghiorghe Bute, promiţând măsuri urgente pentru a preveni eventuale alte incidente de acest gen *

Tocmai când credeam că am păşit cu dreptul în mileniul trei, aflăm cu stupoare că nu trebuie să locuieşti în pădure ca să te sfâşie o haită de animale dezlănţuite, cu colţi lungi!

Printr-o astfel de experienţă deopotrivă dureroasă şi terifiantă a trecut, ieri dimineaţă, Ionică Maravela, o femeie de 39 de ani din comuna Scânteieşti. Totul s-a petrecut cu o viteză ameţitoare, astfel că femeia n-a avut, în nici un moment, şansa să fugă şi să se adăpostească.

Se pare că toată scena de coşmar s-ar fi petrecut pe drumul care trece pe la  fostul CAP din comună. Cu muşcături adânci pe mâini, pe picioare şi pe umeri, femeia a ajuns la spital, cu Ambulanţa. Până şi cadrele medicale care au îngrijit-o au rămas impresionate de starea în care se afla pacienta.

„Au tăbărât pe mine vreo 10!”

„Acolo pe deal, lângă locul unde locuiesc eu, este un fel de fermă sau stână. Sunt mai mulţi mocani, dar şi vreo 10-15 câini din ăştia mari, ciobăneşti, care stau dezlegaţi. Eu mă duceam dimineaţă cu gunoiul, iar câinii m-au văzut, de sus din deal. Când m-am întors de la gunoi spre casă, au tăbărât pe mine. M-au pus jos şi m-au muşcat de umeri, de mâini şi picioare … Un băiat de acolo m-a scos dintre ei. Aici la spital am ajuns cu Ambulanţa, că a chemat-o bărbatul meu”, povesteşte femeia.

Rănile îi fuseseră pansate, dar medicii au preferat să o ţină sub observaţie, aşa că se pregătea să se instaleze în salonul care îi va fi casă în următoarele zile.

De fapt, femeia în vârstă de 39 de ani a avut un mare noroc, pentru că respectivul consătean ştie meserie şi are idee despre cum se intervine în astfel de cazuri. Dacă n-ar fi fost el să se aventureze în mijlocul câinilor dezlănţuiţi, deznodământul poveştii ar fi putut fi unul tragic. 

„Ciobanii nu prea-şi ţin câinii legaţi!”

Până la prânz, despre incident ştia toată comuna, iar părerile despre necazul Ionicăi Maravela porneau de pe buzele tuturor.

Contactat telefonic, primarul comunei Scânteieşti, Ghioghe Bute, ne-a declarat: „E adevărat că ciobanii de pe aici nu prea îşi ţin câinii legaţi. Victimele trebuie, însă, să depună plângere la Poliţie, altfel noi nu putem face mai nimic pentru ele. De multe ori, oamenii depun plângere în primă instanţă, dar apoi se înţeleg între ei şi şi-o retrag. Oricum, eu voi lua legătura cu Poliţia şi vom vedea ce se poate face pentru a preveni astfel de incidente, pe viitor. Oricum, legea spune că ciobanii trebuie să îşi ţină câinii legaţi, atât ziua cât şi noaptea”.

Se impun măsuri urgente

Duminică, în jurul prânzului, femeia îşi mai revenise din şoc. Se vedea însă că este din cale afară de amărâtă de necazul care a năpădit-o şi, cu paşi mici, se îndrepta spre patul de spital unde îşi va duce suferinţa.

Recuperarea completă în cazul ei nu se va face, însă, chiar de azi pe mâine, muşcăturile de animale nefiind printre rănile cu grad scăzut de risc şi care se cicatrizează fără să lase urme. 

În plus, susţine Ionică Maravela, câinii care au tăbărât şi au sfâşiat-o  sunt agresivi tot timpul. În pericol, mai spune victima, nu sunt doar cu adulţii care trec ziua sau noaptea prin zonă, ci şi  copiii care au drum pe acolo.

Carevasăzică, la Scânteieşti se impun măsuri urgenţe în acest sens. Nu de alta, dar nu este deloc normal ca într-o localitate europeană să nu te mai poţi feri de necuvântătoarele agresive, care vin spre tine cu gând să te rupă cu dinţii!   Mai ales că animalele respective au şi stăpâni.

Citit 1472 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.