Anchetat pentru contrabandă, prins la trecerea frontierei

Anchetat pentru contrabandă, prins la trecerea frontierei
A sperat că a scăpat de urmărirea penală. Bărbatul, alături de alte persoane, a creat un prejudiciu de două milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român S.P., în vârstă de 61 de ani. La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele bărbatului era emisă, din data de 8 martie 2019, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Bărbatul era cercetat într-un caz de contrabandă cu ţigări documentat de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi.

Mai exact, bărbatul făcea parte dintr-un grup infracţional organizat, care a creat un circuit infracţional în scopul introducerii în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că membrii grupului infracţional au reuşit ca, din noiembrie 2015 şi până în aprilie 2016, să introducă în România peste 230.000 pachete de ţigări ce aveau aplicate timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale Republicii Moldova ori provenite din magazinele duty free. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 2.000.000 de lei. Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut, în 2016, 29 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele membrilor grupării infracţionale, iar în urma descinderilor au ridicat   20.000 lei, 2.000 euro, 10 autoturisme utilizate în activităţile de contrabandă şi 1.000 pachete de ţigări de contrabandă.

Deşi a crezut că a trecut suficient timp de la debutul anchetei şi a riscat să treacă frontiera de stat, bărbatul va da socoteală pentru faptele săvârşite, el fiind predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galaţi, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Citit 2211 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.