Ucisă pentru doi lei și o pereche de cercei

Ucisă pentru doi lei și o pereche de cercei
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ucisă cu sânge rece pentru doar doi lei şi o pereche de cercei. S-a întâmplat, marţi, în comuna Iveşti. Victimă a căzut o femeie în vârstă de 80 de ani, care a fost lovită de mai multe ori cu un topor de un consătean, acesta fiind deja arestat preventiv.

Firul tragediei a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au şi emis, încă de marţi seară, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele individului care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Procurorii l-au audiat pe tânărul din Iveşti şi au stabilit cum s-a întâmplat totul. "Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment, s-a reţinut că, la data de 24.03.2020, în jurul orei 14,00, având nevoie de bani pentru a-şi procura substanţe halucinogene, a pătruns, fără drept şi fără acordul victimei, în domiciliul acesteia, unde i-a aplicat lovituri repetate cu un topor în zona capului. În urma leziunilor traumatice cauzate în aceste împrejurări, victima a căzut la pământ, ulterior inculpatul sustrăgându-i suma de 2 lei din incinta locuinţei şi o pereche de cercei de la urechi. Urmare a leziunilor suferite, victima a decedat", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

După ce au stabilit ce s-a întâmplat, procurorii l-au reţinut pe inculpat. "La data de 25.03.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. (1) şi art.189 alin. (1) lit. d) din Codul penal şi tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. f) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Propunerea a fost admisă de instanţă, judecătorul de drepturi şi libertăţi hotărând să emită pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată de tânăr.

Procurorii gălăţeni continuă cercetările în acest caz, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Citit 3997 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.