Oratoriu de Paşti, spectacol online difizat de Liricul gălăţean

Oratoriu de Paşti, spectacol online difizat de Liricul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri, pe 15 aprilie, de la ora 18,00, cu câteva zile înainte de sfintele Sărbători Pascale, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" va difuza on-line pe pagina de Facebook tradiționalul spectacol „Oratoriul de Paști”, compus de Valentin Timaru, cel care este autorul mai multor lucrări cu caracter religios încă dinainte de '89.

Compozitorul Valentin Timaru s-a născut pe 16 octombrie 1940, la Sibiu. A absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Doctor în muzicologie din 1982, asistent, lector şi, din 1990, profesor la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Valentin Timaru a îmbinat mereu calitatea de compozitor cu cea de pedagog şi de muzicolog.

În Oratoriul de Paşte, Valentin Timaru respectă întocmai textul din Noul Testament, urmărind ordinea cronologică a desfăşurării evenimentelor biblice de la Botezul Domnului, cei 12 Apostoli, Cina cea de taină, trădarea lui Iuda şi Prinderea lui Iisus, Cele şapte rostiri de pe cruce şi Apoteoza învierii.

Vor interpreta Petre Burcă, Cristian Hodrea (ambii din Cluj Napoca), Dominic Cristea, Sebastian Bâncilă, Florin Bobei, Florentina Soare, sub bagheta dirijorului Gheorghe Dumănescu.

Citit 894 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.