Cât ne costă alimentele pentru masa de Paşte

Cât ne costă alimentele pentru masa de Paşte
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O operațiune MOV (miel-ouă-vin) în condițiile stării de urgență presupune o bună prospectare a pieței pentru a evita deplasările inutile. Tocmai de aceea, am încercat să o facem noi pentru dumneavoastră.

Carnea de miel rămâne piesa de rezistență a oricărei mese de Paște. Din datele culese de noi din zona de retail alimentar, un sfert de miel pleacă de la 27 și poate ajunge până la 31 de lei kilogramul, cam în jurul valorii de 30 de lei fiind și organele de miel, absolut necesare pentru drob. Pentru cei mai pretențioși, există și varianta de a achiziționa doar cotletele, prețurile plecând în această situație de la 40 de lei per kilogram. Cofragul de 30 de ouă este ”prețuit” între 15 și 20 de lei, iar acestea pot fi decorate tradițional cu 2,15 lei, cât am constatat că valorează vopseaua roșie pentru o asemenea cantitate. Trecând către lactate, kilogramul de brânză proaspătă de vaci pentru pască se ”învârte” în jurul a 12-15 lei, iar aceeași cantitate de caș de oaie/capră ne costă între 20 și 35 de lei, în funcție de producător. În ”zona verde”, am aflat că o legătură de mărar variază între 1 și 1,5 lei, legătura de ceapă cam la fel, mai scump fiind usturoiul, între doi și trei lei per legătură.

Masa de Paște se cuvine a fi ”stropită” și cu ceva licori bahice, evident, nu în exces. Un litru de vin vrac decent, care a văzut și... strugurele, variază între șapte și 13 lei. În același timp, o sticlă de 0,75 litri (alb, rose sau roșu după preferință) de o calitate acceptabilă (DOC pentru cunoscători) pleacă, în principiu, de la 15 lei.

O altă mențiune utilă ar fi aceea că, în această perioadă, diverși comercianți locali efectuează livrări la domiciliu, în condițiile unor cumpărături de o anumită valoare, modalitate prin care se poate evita aglomerația din centrele comerciale și din piețe. Noi vă dorim multă sănătate, cumpătare și, bineînțeles, poftă bună!

Citit 2579 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.